x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Dragnea despre cazul Condrea: Să nu ne dăm cu părerea toţi; instituţiile - singurele ce pot determina cauza accidentului

Dragnea despre cazul Condrea: Să nu ne dăm cu părerea toţi; instituţiile - singurele ce pot determina cauza accidentului

23 Mai 2016   •   12:10
Dragnea despre cazul Condrea: Să nu ne dăm cu părerea toţi; instituţiile - singurele ce pot determina cauza accidentului

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni că instituţiile abilitate trebuie să stabilească despre ce a fost vorba în cazul accidentului de la Buftea, în care ar fi murit patronul Hexi Pharma, Dan Condrea.


"Ar trebui să nu ne dăm cu părerea toţi despre acest caz, despre acest accident. Sigur că tentaţia este uriaşă, să ascultăm scenarii sau, eventual, să construim şi noi scenarii. Din păcate, un om a murit, familia lui suferă şi prietenii şi cunoştinţele. Este foarte tentant să-ţi dai cu părerea şi să faci scenarii de filme. Poate sunt adevărate, poate nu sunt adevărate. Eu zic că singurele care pot determina cauzele reale ale accidentului nu sunt decât instituţiile abilitate în acest sens. Din acest motiv eu evit să susţin sau să comentez vreunul din scenariile prezentate", a afirmat Dragnea, la Snagov, după ce a participat la o întâlnire electorală.

Întrebat care a fost "primul său gând" după ce a văzut ştirea referitoare la accidentul auto, Dragnea a răspuns: "Am zis că nu vorbesc de niciun scenariu, dar, ce am gândit eu... Am văzut un autovehicul, nu vreau să spun că nu e bună marca respectivă, dar un autovehicul care nu are toate elementele de siguranţă care să-i dea conducătorului auto mai multă siguranţă... şi m-am gândit că un patron de o asemenea dimensiune a vrut să se sinucidă în felul acesta, luând de la firmă o maşină în care la un impact la o viteză mare nu scapă. A fost primul meu gând. Dar, repet, poate a fost doar un accident. S-ar putea să şi încurcăm pe cei care cercetează".

De asemenea, întrebat dacă se impune convocarea oficială a Comisiei parlamentare de control al SRI, el a spus că o desecretizare, fie şi numai parţială, a notelor informative transmise de către SRI beneficiarilor legali ar fi un lucru bun pentru toată lumea.

"Dacă opinia publică doreşte să aibă acces la informaţii şi legea permite, trebuie să fie furnizate. Eu cred că desecretizarea acelor note informative ar face bine tuturor. Şi celor care le-au trimis şi celor care le-au primit şi tuturor celor care sunt interesaţi de acest subiect. Ar fi bine să se vadă totuşi cine a fost informat la vremea respectivă, cum a fost informat şi care au fost urmările, deciziile luate sau indeciziile în fiecare situaţie. Cred că ar trebui desecretizate acele note informative şi mers până la capăt să vedem totuşi cum de s-a ajuns la acest fenomen. Repet, cred că e bine să fie desecretizate. Dacă acolo sunt şi alte alte informaţii care nu trebuie să fie desecretizate să fie desecretizate parţial, numai pentru informaţiile care au legătură cu cazul acesta", a afirmat preşedintele PSD.

Sursa: AGERPRES

×