x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie VIDEO Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru corupție

VIDEO Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru corupție

de Redacția Jurnalul    |    16 Dec 2022   •   14:31
VIDEO Niculae Bădălău, trimis în judecată de DNA pentru corupție
Sursa foto: Lucian Alecu

Fostul senator PSD, Niculae Bădălău, a fost trimis în judectă de procurorii DNA pentru dare de mită și trafic de influență.

Acesta este acuzat că a dat mită 170.000 de euro unui primar din județul Giurgiu pentru acordarea unor contracte de lucrări publice.  Niculae Bădălău a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracțiunii de dare de mită, anunță Direcția Națională Anticorupție (DNA).

În calitate de consilier la Curtea de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit, acesta este acuzat că în zilele de 9 august 2022 și 19 noiembrie 2022, a cerut unui primar de comună să atribuie un contract de reabilitare a sistemului de apă potabilă către o firme administrată de o rudă. Valoarea contractului este estimată la 7,07 milioane de lei, fără TVA.

În schimbul acestui serviciu, fostul senator a promis primarului că va determina o persoană din conducerea Companiei Naționale de Investiții (C.N.I.) să finanțeze două proiecte depuse la această instituție de primăria respectivă.

Între 2021-2022, în contextul derulării unui contract pe care aceeași primărie îl avea încheiat cu aceeași societate pentru dezvoltarea unei rețele de alimentare cu apă, Niculae Bădălău, prin intermediul unei alte persoane, cercetate și ea în dosar, a oferit primarului mai multe sume de bani pentru a efectua în continuare plățile către firma respectivă, inclusiv pentru lucrări neconforme. 

La 19 noiembrie 2022, Bădălău ar fi promis primarului remiterea unui procent de 7%, adică 170.000 euro, din valoarea contractului, plus un viitor contract care urma să fie atribuit aceleiași firme. La 25 noiembrie 2022, edilul ar fi primit 35.000 lei, prin intermediul aceluiași om de afaceri, reprezentând o parte din suma de bani promisă în legătură cu contractul în derulare.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu, cu propunere de menținere a arestării preventive și măsuri asigurătorii.



×