x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Percehziții de AMPLOARE pentru evaziune fiscală, furt şi tăinuire în județul Olt

Percehziții de AMPLOARE pentru evaziune fiscală, furt şi tăinuire în județul Olt

29 Ian 2022   •   11:11
Percehziții de AMPLOARE pentru evaziune fiscală, furt şi tăinuire în județul Olt

42 de percheziţii domiciliare se desfășoară, sâmbătă, la suspecţi de evaziune fiscală, furt şi tăinuire, transmite Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt.

Acestea sunt întreprinse de poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciul de Investigaţii Criminale şi Poliţia Municipiului Caracal. Descinderile au loc sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt şi Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.

"În cauzele penale instrumentate de poliţişti de investigare a criminalităţii economice, două persoane, în calitate de administratori a două societăţi comerciale, sunt bănuite că în perioada 2014-2018 ar fi înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii fictive de la mai mulţi furnizori, diminuându-şi astfel obligaţiile de plata la bugetul statului. În alta cauză penală, trei persoane sunt bănuite că în cursul anului 2021, ar fi colectat, transportat şi comercializat, în repetate rânduri, deşeuri feroase, fără a deţine documente de provenienţă, iar în alte situaţii, aceştia ar fi folosit avize de însoţire a mărfii, aparţinând mai multor societăţi comerciale, fără a fi declarate organelor fiscale", transmite IPJ Olt.

Mai multe persoane sunt bănuite că, din martie 2021 și până în prezent, ar fi săvârşit mai multe furturi în străinătate. Bunurile ar fi fost aduse în ţară unde s-au vândut altor persoane.

Alte persoane sunt bănuite că ar fi săvârşit mai multe furturi în municipiul Caracal, în perioada iulie-decembrie 2021,

"La activităţi participă peste 100 de poliţişti, 25 de luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi peste 40 de Jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Olt şi Grupării de Jandarmi Mobilă Craiova. Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române", precizează IPJ Olt. 

×
Subiecte în articol: evaziune fiscala furt tainuire