x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Delapidare la un teatru din Capitală. Prejudiciul: 4 milioane de lei

Delapidare la un teatru din Capitală. Prejudiciul: 4 milioane de lei

de Redacția Jurnalul    |    09 Oct 2024   •   23:15
Delapidare la un teatru din Capitală. Prejudiciul: 4 milioane de lei

Polițiștii au făcut miercuri trei percheziții în municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave. Surse au precizat pentru MEDIAFAX că ancheta vizează angajați ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra.

Potrivit Poliției Capitalei, din cercetările făcute până acum rezultă că, în perioada februarie 2018 - august 2019, trei femei, în vârstă de 50, 53, respectiv 67 de ani, două dintre ele având calitatea de angajați ai unei instituții publice, și-ar fi însușit din casieria instituției suma de aproximativ 4.000.000 de lei.

Banii au fi fost obținuți în baza a 10 registre de casă prin care s-ar fi dispus efectuarea a 160 de plăți în numerar către 33 de colaboratori, în calitate de beneficiari ai veniturilor din drepturi de autor, fără ca aceste persoane să aibă încheiate contracte cu respectiva instituție și fără ca aceștia să primească efectiv respectivele sume de bani, ori au primit sume considerabil mai mici decât cele menționate în statele de plată.

În urma cercetărilor efectuate au fost identificate trei persoane, bănuite de comiterea faptei.

Persoanele în cauză fost depistate și urmează să fie duse la audieri, urmând ca ulterior să fie dispuse măsurile legale.

Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 5, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de delapidare cu consecințe deosebit de grave.

Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că ancheta vizează angajați ai Teatrului Lucia Sturdza-Bulandra.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: perchezitii teatru capitala prejudiciu