x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Presa straina despre revocarea lui Kovesi

Presa straina despre revocarea lui Kovesi

23 Feb 2018   •   06:49
Presa straina despre revocarea lui Kovesi

Principalele agenții de presă internaționale au scris despre decizia ministrului Justiției, Tudorel Toader de a cere revocarea Laurei Codruța Kovesi.

 

The Associated Press: Ministru român solicită concedierea procurorului anti-corupție.Jurnaliștii americani scriu că ”Ministrul Justiției din România a solicitat concedierea procurorului șef anticorupție, citând, ceea ce el numește îngrijorări serioase referitoare la modul în care și-a desfășurat activitatea”.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat joi că procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruta Kovesi, „a deformat realitatea” despre România și despre statul său de drept în interviuri în presa străină, scrie AP.

Reuters: Ministrul Justiției din România solicită demiterea procurorului anticorupție

Agenția de presă britanică scrie că ”Ministrul român al Justiției, Tudorel Toader, a cerut, joi, demiterea procurorului șef anticorupție Laura Codruta Kovesi pentru „acte și fapte inacceptabile statului de drept”.

Președintele Klaus Iohannis, care are ultimul cuvânt cu privire la înlăturarea procurorilor-șefi, a declarat în această lună că în prezent nu vede niciun motiv să o concedieze pe Kovesi. Antena 3

 

×