x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Procuror șef DNA: Avem în lucru 90 de dosare referitoare la pandemie. Prejudiciile sunt enorme

Procuror șef DNA: Avem în lucru 90 de dosare referitoare la pandemie. Prejudiciile sunt enorme

de Redacția Jurnalul    |    02 Feb 2023   •   18:05
Procuror șef DNA: Avem în lucru 90 de dosare referitoare la pandemie. Prejudiciile sunt enorme
Sursa foto: Lucian Alecu

DNA realizează anchete în 90 de dosare legate de pandemia de COVID-19, în care sunt cercetate 122 de persoane, spune procurorul șef al instituției, Crin Bologa.

"S-au trimis în judecată 72 de dosare cu zeci de inculpaţi, avem înca în lucru 90 de dosare referitoare la pandemie, sunt deja suspecţi sau inculpaţi peste 122 de persoane. Prejudiciile sunt enorme", a explicat acesta la conferinţa de bilanţ pe anul 2022 a DNA.

Totodată, în ultimii trei ani a crescut numărul dosarelor deschise din oficiu sau la sesizarea cetățenilor. Au fost înregistrate astfel 2.193 de sesizari de la persoane fizice şi juridice în 2022. De asemenea, mai erau instrumentate 263 de dosare mai vechi de 5 ani în 2022. 

Bologa a atras atenția că pedepsele sunt din ce în ce mai puțin drastice. 

"75% sunt pedepse cu suspendare, 14% au fost condamnati cu executare, în condiţiile de înaltă competenţă pe care le avem noi. Nu ştiu cât de descurajatoare sunt astfel de pedepse", a spus acesta. 

Însă valoare prejudiciilor a ajuns la circa 4 miliarde de euro anul trecut, dublu față de 2021. 

Referitor la prejudicii, valoarea acestora s-a dublat faţă de 2021, susţine reprezentantul DNA, ajungând la peste 4 miliarde de euro.

 

×
Subiecte în articol: dna Crin Bologa dosare pandemie prejudicii