x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Tinere minţite prin metoda „Loverboy'', exploatate sexual la Londra. Proxeneții se căsătoreau cu ele

Tinere minţite prin metoda „Loverboy'', exploatate sexual la Londra. Proxeneții se căsătoreau cu ele

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2023   •   21:30
Tinere minţite prin metoda „Loverboy'', exploatate sexual la Londra. Proxeneții se căsătoreau cu ele

Percheziții de amploare în România și Marea Britanie, după ce oamenii legii au primit informații că mai multe persoane au obligat opt tinere să se prostitueze în străinătate. Proxeneții se și căsătoreau cu unele dintre ele.

Polițiștii din Iași și procurorii DIICOT fac, vineri, 14 percheziții domiciliare, în județul Iași, într-un caz de trafic de persoane și proxenetism.

Simultan, autoritățile judiciare britanice fac 3 percheziții domiciliare, în același caz.

La perchezițiile efectuate în județul Iași participă patru ofițeri din cadrul Metropolitan Police și un reprezentant Europol, iar la cele efectuate în Londra participă doi polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași.

Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, începând cu anul 2014, ar fi recrutat în România 8 persoane vătămate, majore, pentru exploatare prin obligarea la practicarea prostituției în Marea Britanie.

Victimele erau duse la Londra și adăpostite în imobile închiriate, fiind determinate să practice prostituția în diferite agenții de profil, în folosul și sub stricta coordonare a traficanților.

„Forma de exploatare sexuală de tip loverboy, prin aservirea sentimentală a persoanelor vătămate de către traficanți, ar fi fost realizată inclusiv prin oficializarea relațiilor prin căsătorie. În urma percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate două autoturisme de lux, de aproximativ 70.000 de euro fiecare și aproximativ 40.000 de lire sterline”, informează IGPR.

14 persoane vor fi audiate la DIICOT Iaşi.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: proxeneţi perchezitii