x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei persoane reținute, alte trei sub control judiciar, în dosarul diplomelor ilegale pentru italieni

Trei persoane reținute, alte trei sub control judiciar, în dosarul diplomelor ilegale pentru italieni

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   16:45
Trei persoane reținute, alte trei sub control judiciar, în dosarul diplomelor ilegale pentru italieni

Trei persoane au fost reținute, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar în dosarul care vizează eliberarea unor diplome ilegale pentru cetățeni italieni.

IGPR anunță că, în urma perchezițiilor făcute luni, au fost descoperite și ridicate sisteme informatice, medii digitale de stocare și înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

Trei persoane, cu vârste cuprinse între 39 și 58 de ani, au fost reținute, iar alte trei, cu vârste între de 24 și 58 de ani, au fost plasate sub control judiciar.

Marți, urmează a fi formulată propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile față de cele trei persoane reținute.

De asemenea, din cercetări a reieșit că alte două persoane, un bărbat și o femeie, ambii angajați ai unei instituții publice, ar fi divulgat reprezentanților școlii postliceale aspecte din ancheta penală, despre care ar fi avut cunoștință, în virtutea atribuțiilor de serviciu, în urma corespondenței purtate în cauză.

La sediul IPJ Mureș sunt audiate persoane, inclusiv șase cetățeni italieni, identificați în spațiile școlii postliceale, în urma perchezițiilor domiciliare.

Polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române au făcut, luni, 12 percheziții domiciliare, în județele Ilfov și Mureș, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals intelectual, uz de fals și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, față de mai multe persoane cercetate.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, începând cu anul 2019 și până în prezent, la nivelul unei școli postliceale, ar fi fost dezvoltat un mecanism ilegal, constând în școlarizarea fictivă a unor cetățeni italieni (care nu cunosc limba română și care nu s-au prezentat la cursuri și stagii de practică), urmată de eliberarea de diplome pentru exercitarea profesiei de asistent medical generalist pe teritoriul Uniunii Europene.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: reţinute diplome italieni