x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cinci persoane reținute în Capitală. Eliberau fișe medicale false pentru obținerea permisului

Cinci persoane reținute în Capitală. Eliberau fișe medicale false pentru obținerea permisului

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   21:45
Cinci persoane reținute în Capitală. Eliberau fișe medicale false pentru obținerea permisului

Cinci persoane au fost reținute, iar alte trei au fost plasate în arest la domiciliu într-un dosar în care se fac cercetări pentru eliberarea unor fișe medicale false pentru obținerea permisului de conducere.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul București, miercuri, procurorii și polițiștii Capitalei au făcut 12 percheziții domiciliare, fiind ulterior pusă în mișcare acțiunea penală împotriva a 9 inculpați, 8 persoane fizice și o clinică medicală autorizată pentru efectuarea examinărilor medicale necesare eliberării fișei medicale auto, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități în formă continuată.

Procurorii arată că, în perioada 16 august 2023 – 18 ianuarie 2024, inculpații, cu sprijinul clinicii, prin intermediul căreia au creat aparența de legalitate a activității desfășurate, au constituit un grup organizat în scopul săvârșirii infracțiunilor în legătură cu procesul de eliberare a fișelor medicale grupa I și II pentru persoane care solicitau obținerea/reînnoirea permisului de conducere auto.

„Membrii grupului au organizat un amplu proces de falsificare a fișelor medicale, prin contrafacerea semnăturii medicilor de la specialitățile necesare procesului de examinare clinică, atestând în mod
nereal că examinările medicale ar fi fost realizate de personal medical autorizat. Prin această modalitate, înscrisurile oficiale în discuție erau eliberate cu calificativul „apt”, fără ca beneficiarii acestora să fi fost supuși unui control medical real”, transmit procurorii.

Joi, urmare a propunerii formulate de către procurori, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui număr de 5 inculpați, respectiv luarea măsurii arestului la domiciliu față de alți 3 dintre aceștia. În același context, față de persoana juridică menționată a fost luată măsura preventivă a interzicerii pentru o perioadă de 60 de zile a desfășurării activităților de natura celor cu ocazia cărora au fost comise infracțiunile.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: reţinute fise medicale