x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Scandal la CSM. Audierea Adinei Florea a fost amânată pentru 8 octombrie

Scandal la CSM. Audierea Adinei Florea a fost amânată pentru 8 octombrie

27 Sep 2018   •   13:31
Scandal la CSM. Audierea Adinei Florea a fost amânată pentru 8 octombrie
Sursa foto: Lucian Alecu

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a amânat joi, pentru 8 octombrie, audierea Adinei Florea, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA.

Nicolae Solomon, membru al secției pentru procurori din cadrul CSM, a pus în discuție amânarea interviului Adinei Florea.

"Cu privire la propunerea de amânare. Eu nu sunt de acord, pentru faptul că nu veți putea indica temeiul juridic pentru amânarea audierii și pentru formularea unui aviz pe care îl știu consultativ. Nu avem un temei juridic nici în lege, nici în vreun regulmanent", a spus Tudorel Toader. 

Propunerea de amânare a venit în contextul în care Adina Florea a fost audiată în ”incidentul de securitate”, privind apariția în public a protocolului secret dezvăluit de Darius Vâlcov și pe numele său există o sesizare la Inspecția Judiciară.

Tudorel Toader a subliniat că dacă CSM nu are o problemă în a menține în funcții procurori condamnați definitiv, atunci nu ar trebui să aibă vreo problemă nici în acest caz.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: Adina Florea CSM