x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Declarații acide la procesul lui Vlad Pascu: „Trăim în România și, din păcate, în România, cei cu bani au foarte mare influență”

Declarații acide la procesul lui Vlad Pascu: „Trăim în România și, din păcate, în România, cei cu bani au foarte mare influență”

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   12:15
Declarații acide la procesul lui Vlad Pascu: „Trăim în România și, din păcate, în România, cei cu bani au foarte mare influență”

Părinții lui Sebi și Roberta, cei doi studenți decedați în accidentul de la 2 Mai, au făcut declarații emoționante la procesul lui Vlad Pascu, principalul vinovat. Cu inima frântă și ochii plini de lacrimi, aceștia au exprimat durerea lor și lipsa de încredere în sistemul judiciar.

În sala de judecată din Mangalia, judecătorul a întrebat dacă una dintre victimele decedate se află în sală, un moment care a adâncit suferința familiilor rănite de pierdere. Cu vocea tremurândă, părinții au povestit cum și-au schimbat viața de la tragedie și cum suferă în fiecare zi din cauza golului lăsat de cei dragi.

"Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, a mărturisit: 'Este foarte greu, sincer. Când suntem acasă, noi așteptăm să intre pe ușă... și nu ține de psihic. Nu realizăm că Roberta noastră nu mai este. Cu toate că venim aici la 2 Mai, mergem la cimitir, la serviciu...'"

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, a adăugat: "Viața s-a schimbat 100%. Dintr-o familie fericită de patru inși am a rămas trei să ducem asta toată viața. Mergem zilnic la cimitir de câte 4-5 ori."

Întrebați dacă au încredere că procesul va fi corect și că faptele vor fi judecate fără influențe, părinții au exprimat dezamăgirea lor față de sistemul judiciar românesc.

Cătălin Dragomir a declarat: "Nu cred! Trăim în România și, din păcate, în România, cei cu bani au foarte mare influență. Deci vom rămâne exact ca la început, adică victimele sunt de vină."

Valentin Olariu a adăugat: „Cu asemenea judecător nu cred că o să avem sorţi de izbândă. Chiar dorim să se mute Judecătoria Constanța și să avem un judecător capabil să judece o asemenea faptă. Toate faptele lui, fuga de la locul accidentului, droguri, mașina nu avea RCA, moartea băiatului meu, moartea Robertei, a accidentat şi a lovit și a băgat în spital încă patru copii... cred că sunt destule.

La ce doamnă Judecător, am văzut. Mi se pare o mizerie, tot ce s-a întâmplat aici, sala de judecată și totul a fost o mizerie. Nu există așa ceva. Mi-e rușine că trăiesc în România!

Să-i dea o sentință cât mai mare. Dar, după ce am văzut aici nu mai știu ce să cred. Sunt mâhnit că trăiesc România. În altă țară nu cred că se întâmpla ce s-a întâmplat aici”.

Cătălin Dragomir, tatăl Robertei: „La mulți ani, Vlad Pascu, acolo în pușcărie”.

×
Subiecte în articol: Vlad Pascu accident 2 Mai