x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 23 de persoane de la căminul de bătrâni din Baia de Criș sunt confirmate cu coronavirus

23 de persoane de la căminul de bătrâni din Baia de Criș sunt confirmate cu coronavirus

21 Apr 2020   •   14:12
23 de persoane de la căminul de bătrâni din Baia de Criș sunt confirmate cu coronavirus

23 de pacienţi şi angajaţi ai căminului de bătrâi din comuna Baia de Criş sunt infectaţi cu coronavirus, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara.
"La Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş sunt 27 de pacienţi internaţi şi 24 de paturi libere. Au fost confirmate 23 de cazuri de infecţie cu virusul SARS-CoV-2 la 14 pacienţi şi 9 angajaţi", se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

CJ Hunedoara a mai comunicat că la unitatea din Brad un singur pacient dintre cei 50 internaţi a fost confirmat cu COVID-19, iar un altul este suspect.

La sanatoriul din Geoagiu, unde sunt internaţi 52 de pacienţi, există un cadru medical  infectat cu SARS-CoV-2. În total, 11 cadre medicale, pentru care primul rezultat la testul pentru COVID-19 este negativ, se află în izolare la domiciliu.

La Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Brănişca, testele pentru cei 30 de pacienţi internaţi şi pentru întreg personalul testat sunt negative.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara a testat toate persoanele aflate în centrele de îngrijire şi asistenţă Pâclişa, inclusiv angajaţii aflaţi în izolare la locul de muncă, după ce un pacient a decedat în urma unui infarct miocardic. Etajul întâi al unei clădiri în care se află pacienţi a fost izolat.

Grupului de Comunicare Strategică (GCS) a informat că în judeţul Hunedoara sunt 392 de cazuri confirmate de infecţie cu COVID-19. 

×