x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale 51 de cadre medicale din Sibiu sunt infectate cu coronavirus

51 de cadre medicale din Sibiu sunt infectate cu coronavirus

28 Apr 2020   •   13:15
51 de cadre medicale din Sibiu sunt infectate cu coronavirus

51 de angajaţi din patru spitale din Sibiu şi de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) sunt infectate cu coronavirus. Este vorba despre un spital în care sunt trataţi pacienţi cu COVID-19 şi trei spitale în care sunt internaţi bolnavi care nu au acest virus, a anunţat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Andreea Ştefan.

Din cele 51 de cadre medicale infectate, 34 sunt internate în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, iar restul au fost declarate vindecate şi externate.

"Conform datelor oferite de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, de la debutul pandemiei şi până în prezent, au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 un număr total de 51 de persoane din sistemul de sănătate. Astăzi, 28.04.2020 din totalul de 51, un număr de 34 de persoane sunt internate pe secţia de Boli Infecţioase din cadrul SCJU Sibiu, fiind monitorizate şi sub tratament specific, iar un număr de 17 persoane au fost declarate vindecate şi externate", a explicat Andreea Ştefan.

Circa jumătate din personalul medical infectat provine de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU).

"În cadrul SCJU Sibiu, sunt confirmate pozitiv 21 de persoane", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Printre cei infectaţi din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, se află medici, asistente şi personal medical auxiliar din secţiile cu pacienţii COVID-19, de la Terapie Intensivă, Infecţioase şi Medicală.

Cu toate că este un spital non-COVID-19, Spitalul CF din Sibiu a fost închis, după ce s-au înregistrat şapte angajaţi pozitivi - trei asistenţi şi patru angajaţi din personalul medical auxiliar.

Noutatea este dată de infectarea cadrelor medicale de la Spitalul de Psihiatrie şi de la Spitalul Militar. La Spitalul de Psihiatrie au fost confirmaţi un medic de Psihiatrie-Pediatrică şi un asistent medical, iar la Spitalul Militar, un asistent din secţia ORL.

În Sibiu au rămas doar două spitale în care nu există cadre medicale infectate: Spitalul de Pediatrie, unde sunt trataţi copiii infectaţi cu coronavirus şi Spitalul de Pneumoftiziologie.

Mai sunt infectaţi un medic de familie din judeţul Sibiu şi doi medici de la Ambulanţă.

×
Subiecte în articol: sibiu coronavirus cadre medicale