x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale A fost semnat contractul pentru realizarea unui Parc de aventură în Galați

A fost semnat contractul pentru realizarea unui Parc de aventură în Galați

04 Aug 2020   •   12:22
A fost semnat contractul pentru realizarea unui Parc de aventură în Galați
Sursa foto: Victor Stroe

Primăria municipiului Galaţi a semnat contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor pentru realizarea unui parc de aventură la fosta Uzină de apă nr. 1. Acesta va fi realizat din fonduri europene, în valoare de patru milioane euro.

Parcul va fi alcătuit dintr-un playground cu plase colorate, suspendate şi tensionate, care poate fi acoperit cu sisteme de protecţie la intemperii, iar pardoseala va avea covor antitraumă. 

Va fi instalată o tiroliană şi un tobogan cu mai multe canale şi se va amenaja un amfiteatru în aer liber.

Parcul va avea spaţii verzi între aleile carosabile, parcări şi piste pentru biciclişti, mobilier urban, sisteme de supraveghere video şi wifi şi reţele pentru utilităţi.

Valoarea totală a proiectului este de 19.330.158,88 lei, din care valoarea totală eligibilă este de 19.267.850,48 lei, contribuţia de la bugetul local fiind de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, respectiv 385.357 lei.

Durata de execuţie este de 18  luni, din care patru luni pentru proiectare şi 14 luni pentru execuţia lucrărilor.

Fosta Uzină de apă a fost oprită după 139 de ani de activitate, în anul 2011. Suprafaţa totală este de peste 47.000 mp. Consiliul Local Galaţi a hotărât, în 2019, dezmembrarea acesteia în trei loturi. Parcului i-a fost atribuit lotul 1, în suprafaţă totală de 15.600 mp, din care peste 14.000 mp va fi spaţiu verde. 

×
Subiecte în articol: galaţi parc de aventură uzina de apa