x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale UPDATE Accident feroviar: Un vagon cu autoturisme s-a răsturnat, iar alte două au deraiat la intrare în stația Roșiori Nord

UPDATE Accident feroviar: Un vagon cu autoturisme s-a răsturnat, iar alte două au deraiat la intrare în stația Roșiori Nord

de Redacția Jurnalul    |    13 Mar 2023   •   07:41
UPDATE Accident feroviar: Un vagon cu autoturisme s-a răsturnat, iar alte două au deraiat la intrare în stația Roșiori Nord
Sursa foto: ISU

Două vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar altul s-a răsturnat, luni dimineața, la intrarea în stația de cale ferată Roșiori Nord. 12 persoane au fost rănite, iar alte patru au fost duse la spital.

UPDATE

ISU Teleorman anunță că 12 persoane au fost rănite luni dimineața în trenul de persoane care a oprit brusc, după ce în fața acestuia două vagoane ale unui marfar au deraiat.

Conform ISU Teleorman, 12 persoane au fost rănite, dintre care 4 au fost transportate la spital, iar 8 nu au necesitat acest lucru, însă au fost asistate medical la fața locului.

Două dintre victime, un bărbat de circa 46 de ani și o femeie de aproximativ 30 de ani, au fost transportate la UPU Alexandria, cu traumatisme la nivelul membrelor și capului, conștiente și cooperante, iar alte două persoane, un bărbat de circa 59 de ani și o femeie de aproximativ 61 de ani, au fost transportate la Spitalul Municipal din Roșiorii de Vede, cu traumatisme la nivelul membrelor.

Trenul de călători Arad-București, care se afla în spatele trenului de marfă care a deraiat luni dimineața în apropierea stației Roșiori Nord, a frânat de urgență, iar mai mulți pasageri s-au rănit, a informat CFR Călători.

Compania transmite că, până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile întârzieri în circulația trenurilor de călători.

Două vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat, iar altul s-a răsturnat, luni dimineața, la intrarea în stația de cale ferată Roșiori Nord.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Compania CFR SA informează că luni dimineața, în jurul orei 4.00, la intrare în stația Roșiori Nord, două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă au deraiat și unul s-a răsturnat. 

Trenul era încărcat cu autoturisme și avea ca stație de destinație Portul Constanța.

Traficul de călători se desfășoară pe celelalte linii din stație, măsură care va fi menținută până la repunerea pe șină a vagoanelor de marfa deraiate.

CFR SA anunță că personalul feroviar de specialitate al SRCF Craiova va acorda sprijin operatorului de marfă, astfel încât operațiunile de repunere pe șină a vagoanelor deraiate să se desfășoare în condiții de siguranță și să fie finalizate în cel mai scurt timp.

„Pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr o comisie de specialiști, va ancheta acest incident”, a transmis compania.

De asemenea, călătorii din trenul Arad-București sunt transportați cu microbuze în gara din Roșiori Nord după ce trenul s-a oprit, luni dimineața, între stațiile Roșiorii de Vede și Măldăeni. Trei persoane au fost transportate la spital.

Potrivit IGSU, luni dimineața, în jurul orei 4.00, un apel la 112 anunța că un tren de călători a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au constatat că accidentul feroviar nu se confirma. Trenul circula pe ruta Arad- București Nord și s-a oprit brusc.

Mai multe persoane au fost evaluate la fața locului de echipajele medicale, iar trei victime au fost transportate la spital.

La acest moment, călătorii sunt transportați cu două microbuze ISU către gara din Roșiorii de Vede.

Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat.

La fața locului au fost mobilizate echipaje de la ISU Teleorman, Olt, Dolj și au fost prealertate echipaje de la ISU Argeș și București-Ilfov.

CFR Călători: Trenul Arad-București, aflat în spatele marfarului deraiat, a frânat de urgență

 Trenul de călători Arad-București, care se afla în spatele trenului de marfă care a deraiat luni dimineața în apropierea stației Roșiori Nord, a frânat de urgență, iar mai mulți pasageri s-au rănit, a informat CFR Călători.

„Din primele informații, trei pasageri din trenul IR 1822, Arad – București Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgență a trenului s-au lovit, aceștia fiind preluați de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri”, a anunțat compania.

Conform acesteia, ceilalți pasageri din tren au fost preluați de trenul IR 79, Budapesta – București Nord.

CFR Călători transmite că, până la restabilirea circulației în condiții normale, sunt posibile și alte întârzieri în circulația trenurilor de călători.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

accident feroviar

(sursa: Mediafax)

×