x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident GRAV lângă Ploieşti. Cinci oameni au murit şi alţi 28 au fost răniţi. Un copil de 9 ani a ajuns la spital

Accident GRAV lângă Ploieşti. Cinci oameni au murit şi alţi 28 au fost răniţi. Un copil de 9 ani a ajuns la spital

05 Feb 2016   •   08:18
Accident GRAV lângă Ploieşti. Cinci oameni au murit şi alţi 28 au fost răniţi. Un copil de 9 ani a ajuns la spital
Sursa foto: FOTO: observatorulph.ro

UPDATE Cinci persoane și-au pierdut viața, iar alte 28 au fost transportate la spital după ce un autocar în care se aflau 33 de oameni a intrat în coliziune, pe DN 1, la Strejnic, cu o autobasculantă încărcată cu nisip, din primele cercetări reieșind că de vină pentru producerea accidentului ar fi șoferul autocarului.

Șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, Nicolae Popescu, a declarat, pentru AGERPRES, că 28 de persoane au fost duse cu ambulanțele la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești, între acestea aflându-se și un copil de 9 ani.

Trei dintre cei duși la spital se află în stare foarte gravă, iar pentru îngrijirea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și persoane auxiliar, au declarat surse din cadrul spitalului.

De asemenea, alte cinci persoane au decedat, între ele aflându-se și șoferul autocarului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu, autocarul care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

ISU Prahova a pus la dispoziția familiilor victimelor două numere de telefon la care pot obține informații: 0244.515.933 și 0244.515.946.

Grav accident de circulaţie în această dimineaţă, lângă Ploieşti. Cinci oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi într-un accident rutier, după ce un autobuz plin cu pasageri a intrat într-o basculantă, pe centura de Vest a municipiului Ploieşti.

Un număr de aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accidentul care avut loc, vineri dimineață, pe DN 1, la Strejnic, până la acest moment fiind înregistrate cinci decese, a declarat, pentru AGERPRES, șeful Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova, Daniel Nicolae.

Potrivit acestuia, până în prezent, 16 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Ploiești.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova, Raluca Vasiloae, a precizat că șapte persoane au fost încarcerate, cinci dintre ele fiind scoase de pompieri dintre fiare.

La fața locului se intervine cu 22 de ambulanțe ale SAJ și SMURD.

Din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accidentul de pe DN 1, de la Strejnic, este vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu.

Potrivit acestuia, autocarul, care efectua curse regulate pe traseul Mănești-Ploiești, a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare.

Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

Traficul în zonă este blocat pe sensul de mers pe care a avut loc accidentul, astfel că se circulă alternativ dirijat, la fața locului aflându-se politiști de la circulație.
 

×
Subiecte în articol: accident