x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Accident grav pe Transalpina. O mașină s-a răsturnat și o persoană este rănită. Elicopterul SMURD nu poate ateriza în zonă

Accident grav pe Transalpina. O mașină s-a răsturnat și o persoană este rănită. Elicopterul SMURD nu poate ateriza în zonă

02 Noi 2022   •   19:59
Accident grav pe Transalpina. O mașină s-a răsturnat și o persoană este rănită. Elicopterul SMURD nu poate ateriza în zonă
Sursa foto: Salvamont Gorj

Salvamontiștii gorjeni din Baza Salvamont Ranca intervin să acorde primul ajutor victimei unui accident rutier petrecut pe Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, pe care un autoturism s-a răsturnat.

„Acțiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Consiliului Județean Gorj pentru acordarea primului ajutor medical unei persoane accidentată pe Transalpina, în zona masivului Parang, în urma răsturnării cu autoturismul.

Accidentul s-a produs in zona judetului Valcea, dar intervin , ca echipaj de prim raspuns, salvamontiștii gorjeni aflați în serviciul de tura operativa din Baza Salvamont Ranca cu o ambulanta Salvamont.

Din păcate, datorita stratului de nori nu sunt conditii de zbor pentru elicopter iar, către zona accidentului a fost trimisa și o ambulanta SMURD din Petroșani, dar care are de parcurs peste 50 de km.

Din fericire, Transalpina nu este aglomerata la aceasta ora, iar ambulanta Salvamont poate sa se deplaseze relativ repede, pentru ca , din pacate, ambulantele Salvamont, deși sunt dotate legal cu mijloace de semnalizare acustica și vizuala care sa le asigure prioritate in trafic, legislația necorelata și neactualizate, nu le permite sa apese butonul care sa le pornească și care , poate face diferența dintre viata și moarte”, a anunțat Salvamont Romania-Dispeceratul National Salvamont.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, care ajunge la o înălțime de 2.145 de metri în pasul Urdele. Șoseaua face legătura între Oltenia și Ardeal, traversând patru județe: Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba.

×
Subiecte în articol: transalpina accident salvamont gorj