x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incident naval pe brațul Chilia. O barjă ucraineană a intrat într-un vas al Poliţiei de Frontieră. Un polițist român a fost rănit

Incident naval pe brațul Chilia. O barjă ucraineană a intrat într-un vas al Poliţiei de Frontieră. Un polițist român a fost rănit

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   14:13
Incident naval pe brațul Chilia. O barjă ucraineană a intrat într-un vas al Poliţiei de Frontieră. Un polițist român a fost rănit
Sursa foto: Facebook Împreună pentru Chilia

Un incident naval s-a produs marți, în jurul orei 12, la kilometrul fluvial 45. O barjă ucraineană a lovit un ponton al Poliţiei de Frontieră şi un vas al Poliţiei de Frontieră. Un polițist român a fost rănit.

Oamenii spun că barja ucraineană, scăpată de sub control, în derivă a luat la rând: pontonul de pasageri, alte pontone mai mici (private) și pontonul Poliției de Frontieră, unde era, printre altele, și o ambarcațiune militară care a fost băgată efectiv sub ponton.

Un polițist aflat în timpul serviciului, pe pontonul lovit de barjă, a fost rănit și a avut nevoie de îngrijiri medicale.

„Un convoi format dintr-un împingător şi o barjă a lovit un ponton al Poliţiei de Frontieră şi o ambarcaţiune a noastră şi alt ponton al unei societăţi comerciale. Au fost produse avarii pontonului şi ambarcaţiunii. De asemenea, un poliţist de frontieră, aflat pe ponton, a fost rănit uşor şi a fost transportat la Spitalul judeţean Tulcea pentru investigaţii suplimentare”, spune Garda de Coastă.

Acest incident petrecut în data de 13 iunie s-a soldat și cu pagube materiale importante, mai spun polițiștii de frontieră.

Barja ucraineană era împinsă de un vas sub pavilion portughez.

Cercetările in acest caz au fost preluate de Căpitănia Tulcea.

Până la finalizarea acestora, navele de pasageri ale Navrom nu mai acostează în zona Chilia Veche.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

sursa foto: Facebook Împreună pentru Chilia

 

O ambarcaţiune a Gărzii de Coastă române a fost scufundată de o barjă ucraineană pe braţul Chilia

×
Subiecte în articol: barjă ucraineană bratul chilia