x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aeroportul Sibiu își triplează capacitatea de pasageri preluați

Aeroportul Sibiu își triplează capacitatea de pasageri preluați

de Redacția Jurnalul    |    16 Feb 2023   •   11:30
Aeroportul Sibiu își triplează capacitatea de pasageri preluați

La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor de modernizare și dezvoltare a infrastructurii , Aeroportul Sibiu își va tripla capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, la standardele prezentului, afirmă, joi, premierul Nicolae Ciucă.

„Am început vizita la Sibiu cu o discuție aplicată despre proiectul de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Aeroportului Internațional din acest municipiu, o investiție de peste 270 milioane lei, susținută prin fonduri europene și naționale, ajunsă, iată, în prima fază de execuție. Aeroportul Internațional din Sibiu se numără printre cele mai importante puncte de tranzit aerian din România, pe locul 6 în topul aeroporturilor în ceea ce priveşte traficul de pasageri în 2022, cu peste 620 de mii de pasageri preluaţi, și în primele 8 locuri la traficul aerian de mărfuri. La finalul acestui an, când este prevăzută finalizarea lucrărilor, aeroportul își va tripla practic capacitatea de pasageri preluați, va dispune de terminale noi, extinderea pistei, de echipamente performante pentru controlul de securitate, la standardele prezentului, inclusiv prin reconfigurarea accesului în aeroport”, scrie pe Facebook Nicolae Ciucă.

Premierul amintește că, pe lângă cofinanțarea de circa 25 milioane de lei de la bugetul de stat, Guvernul a inclus anul trecut aeroportul din Sibiu printre beneficiarii unei scheme de ajutor de stat aprobată de Comisia Europeană și destinată sprijinirii operatorilor aeroportuari afectați de restrângerea traficului în perioada pandemiei.

„În același registru, am alocat aeroportului din Sibiu încă 1,4 milioane de lei de la Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2022. La nivelul Guvernului, susținem realizarea acestui proiect în termenul stabilit pentru că dezvoltarea județului și a întregii regiuni este strâns legată de modernizarea infrastructurii de transport”, încheie Ciucă.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: aeroport sibiu pasageri preluati