x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Aglomerație pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană între stațiunile de pe litoralul Mării Negre

Aglomerație pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană între stațiunile de pe litoralul Mării Negre

de Redacția Jurnalul    |    13 Iul 2024   •   12:00
Aglomerație pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană între stațiunile de pe litoralul Mării Negre

Traficul este interns, sâmbătă, pe DN 39, în Eforie Nord și Agigea. Pe DN1 se circulă în coloană între localitățile Breaza și Comarnic, a anunțat Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratul General al Poliției Române.

Potrivit polițiștilor, este trafic normal pe A1 București - Pitești, pe A2 București - Constanța și A3 București - Ploiești.

Pe DN1 Ploiești - Brașov s-a format o coloană de mașini între localitățile Breaza și Comarnic, în direcția de urcare către Brașov. Trafic intens este înregistrat pe raza stațiunilor Azuga și Bușteni, pe sensul de coborâre spre Ploiești.

Polițiștii reamintesc că până în 9 august, pe DN 7 Pitești-Sibiu, pe tronsonul kilometric 242+600 metri – 250, în zona localității Boița, județul Sibiu, s-a instituit măsura de închidere a circulației rutiere, zilnic, în intervalul orar 06:00 – 20:00, pentru derularea lucrărilor de defrișare versant, ce se impun a fi executate premergător construcției autostrăzii Sibiu – Pitești. În acest interval de timp, traficul rutier se desfășoară pe rute ocolitoare.

De asemenea, este trafic intens pe DN 39 Constanța - Vama Veche pe raza stațiunilor Eforie Nord și Agigea, pe ambele sensuri de mers.

Până la data de 15 iulie.2024, ora 6:00, sunt instituite restricții de tonaj, pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone, pe DN 39 Agigea - Vama Veche, în perioada desfășurării Festivalului Beach, Please, din stațiunea Costinești, județul Constanța.

De asemenea, sâmbătă și duminică, în contextul avertizării meteorologice Cod Roșu, în vederea punerii în aplicare a restricțiilor de trafic pentru vehiculele cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, în intervalul orar 10:00-20:00, nu se mai permite intrarea în țară prin Vama Albița, județul Vaslui, a niciunui vehicul din această categorie care nu face parte dintre cele exceptate.

Pentru a evita aglomerația pe principalele artere rutiere, călătoriile trebuie planificate din timp, cu luarea în considerare a rutelor alternative și a intervalelor orare aglomerate, astfel:

Pentru DN 1 București - Ploiești – Brașov, pot fi folosite ca rute ocolitoare, următoarele artere rutiere: București – Autostrada A3 – Ploiești – Cheia - DN 1A Brașov; București - A1 – Pitești – Câmpulung - DN 73 Râșnov; București - DN 71 – Târgoviște - DN 72A – Câmpulung - DN 73 Râșnov; București – Târgoviște - DN 71 Sinaia.

Pentru autostrada A2 București – Constanța, alternativele rutiere sunt București – DN2 - Urziceni – DN2A- Hărșova – Constanța; București- DN3 – Fundulea – Lehliu – A2 – Constanța.

×