x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Alertă în Botoşani! Transportatorii vor suspenda, începând de joi, pe perioadă nedeterminată, toate cursele judeţene şi interjudeţene

Alertă în Botoşani! Transportatorii vor suspenda, începând de joi, pe perioadă nedeterminată, toate cursele judeţene şi interjudeţene

10 Oct 2018   •   13:44
Alertă în Botoşani! Transportatorii vor suspenda, începând de joi, pe perioadă nedeterminată, toate cursele judeţene şi interjudeţene

Transportatorii din Botoşani vor suspenda, începând de joi, pe perioadă nedeterminată, toate cursele judeţene şi interjudeţene, în semn de protest faţă de un ordin al ministrului Transporturilor care stabileşte normele metodologice privind aplicarea prevederilor referitoare la organizarea şi efectuarea transporturilor rutiere. 

Filiala din Botoşani a Federaţiei Operatorilor Români de Transport a depus, miercuri, la Instituţia prefectului un document din care rezultă declanşarea protestului la nivelul judeţului Botoşani. 

Potrivit documentului, "protestul va fi oprit doar prin retragerea de către domnul ministru Lucian Şova a respectivului ordin de pe circuitul de avizare". 

În opinia preşedintelui Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, acest ordin este "o bombă atomică pentru piaţa de transport din România, pentru că se produce haos". 

"Acest ordin trebuie retras, pentru că altfel el va reprezenta o bombă atomică pentru piaţa de transport din România din simplul motiv că se produce haos. Adică ceea ce în momentul de faţă este ordonat urmează să producă haos. Nu se va mai înţelege nimeni cu nimeni, pasagerul nu va şti în ce microbuz sau autobuz să se urce. Liberalizarea este un proces care trebuie să aibă la bază o perioadă tampon de pregătire a pieţei de transport. Nu putem veni în 2018 să anunţăm în 2019 liberalizare pentru că în înseamnă fie că avem un interes material direct, ca instituţii ale statului sau reprezentanţi ai lor, fie că efectiv suntem inconştienţi", a afirmat reprezentantul FORT. 

Augustin Hagiu consideră că acest proiect de ordin "nu este despre liberalizare, ci este un amestec gândit în Ministerul Transporturilor" şi va avea două efecte. 

"Pe de o parte, cumpărarea vehiculelor absolut degeaba, pentru că ele nu vor fi niciodată amortizate, nu vor atinge obiectivele pentru care au fost cumpărate şi, doi, inrarea pe piaţă a unora care ar fi putut în 5 ani sau 6 în perioada de valabilitate a programului actual de transport să acceseze curse care nu sunt interesante pentru unii'', a explicat el. AGERPRES

×
Subiecte în articol: protest transportatori