x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Amenzi aplicate de DSP Sibiu, în urma controalelor făcute după moartea unei paciente

Amenzi aplicate de DSP Sibiu, în urma controalelor făcute după moartea unei paciente

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   16:30
Amenzi aplicate de DSP Sibiu, în urma controalelor făcute după moartea unei paciente

DSP Sibiu a amendat Serviciul de Ambulanță și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu pentru neconformități legate de întocmirea unor documente medicale, în urma unor controale declanșate după ce o femeie e 32 de ani a murit la câteva zile după ce a născut.

DSP Sibiu precizează, vineri, că, după decesul unei paciente internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, s-a efectuat control în sănătate publică la cele trei unități medicale implicate în acest caz, respectiv: Clinica Polisano, Serviciul de Ambulanță Sibiu și Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Nu au fost identificate erori în ceea ce privește asigurarea asistenței medicale în cazul pacientei B.A.B., fiind respectate recomandările din ghidul clinic și procedura operațională. Menționăm faptul că Ministerul Sănătății nu intervine în aprobarea procedurilor și protocoalelor din unitățile sanitare. Au fost constatate însă neconformități legate de întocmirea unor documente medicale”, arată DSP într-un comunicat.

S-au aplicat două sancțiuni contravenționale cu amendă, în valoare totală de 5000 lei, pentru Serviciul de Ambulanță Județean Sibiu, respectiv Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu.

„Precizăm faptul că verificarea veridicității diagnosticelor înscrise în foile de observație, biletul de ieșire din spital și alte documente medicale puse la dispoziție echipei de control, precum și conduita terapeutică urmată, exced ariei noastre de competență. Ca urmare, a fost sesizat Colegiului Medicilor din România și, de asemenea, am transmis constatările noastre către IPJ Sibiu, care, de altfel s-a autosesizat în acest caz. Menționăm că Serviciul Județean de Medicină legală Sibiu urmează să întocmească raportul de autopsie, care însă, la acest moment, nu este finalizat”, mai transmite DSP Sibiu.

O femeie de 32 de ani a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu la câteva zile după ce a născut la un spital privat în urma unei inflamații a sânilor, cauzată de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Sibiu au spus că pacienta lăuză, în vârstă de 32 de ani, a murit în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Aceasta născuse în urmă cu o săptămână la altă unitate sanitară. Ea s-a prezentat joi, 4 aprilie, în jurul orei 18:50, la serviciul de urgență al Secției Obstetrică-Ginecologie.

„Era în stare bună, nu prezenta febră sau semne care să ridice suspiciuni, având sânii angorjați (proces inflamator cauzat de prezența în exces a laptelui la nivelul glandei mamare a unei femei care alaptează - n.r.). I s-a prescris o rețetă cu antibiotic, cu indicații de reevaluare, dacă i se schimbă starea de sănătate”, spunea, luni, Cristina Bălău, purtătorul de cuvânt al SCJU Sibiu.

Ulterior, femeia a revenit la SCJU Sibiu, vineri, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, în stare extrem de gravă, „cu fenomene clinice de șoc toxico-septic și insuficiență multiplă de organe și sisteme”.

„I s-au făcut investigații și s-a procedat la acordarea tratamentului de specialitate, intervenindu-se și chirurgical. Pe cursul nopții, evoluția a fost nefavorabilă cu accentuarea progresivă a stării de soc și a insuficienței multiple de organe și sisteme prezentă la internare. Pacienta a făcut trei stopuri cardio-respiratorii, al treilea dintre ele nemaiputând fi resuscitat”, mai spune Bălău. Astfel, a fost declarat decesul femeii.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: amenzi pacienta pacientă