x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Atac frontal: Epidemiologul DSP Galați câștigă 500.000 de lei pe an!

Atac frontal: Epidemiologul DSP Galați câștigă 500.000 de lei pe an!

20 Iul 2020   •   21:10
Atac frontal: Epidemiologul DSP Galați câștigă 500.000 de lei pe an!

Deputatul USR Emanuel Ungureanu susține că epidemiologul Mariana Ioan, de la DSP Galați, câștigă 500.000 de lei pe an. Aceasta ar avea contract cu DSP, dar și cu 4-5 spitale pe care ar trebui să le monitorizeze.

Potrivit lui Ungureanu, Mariana Ioan, care conduce Compartimentul de Supraveghere și Control Boli Transmisibile din cadrul DSP Galați, este responsabilă de dezastrul din acest județ privind cazurile de COVID.

„Aceeași Dr. Mariana Ioan este persoană fizică autorizată și prestează servicii de consultanță medicală pentru mai multe spitale publice din județul Galați, spitale pe care din poziția ei din cadrul DSP trebuie să le monitorizeze! Venit anual? Aproximativ 500.000 de lei!”, a scris Ungureanu pe Facebook.

Deputatul a afirmat că județul Galați se află în topul județelor cu cazuri confirmate cu infecția SARS-Cov-2, din care foarte multe la Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați, unde Mariana Ioan a prestat și prestează servicii de consultanță.

„Cum poate un epidemiolog care stă zilnic la DSP 7 ore să mai aibă contract cu 4 sau 5 spitale și să le consilieze bine? Cum se poate ca din poziția de șef peste compartimentul de supraveghere și control să aibă și contracte cu spitalele pe care ar trebui să le monitorizeze de la DSP? Cum să aibă timp și concentrare, lucrând teoretic în atâtea locuri, pentru a face: proceduri, să propună achiziția de materiale sanitare suficiente, întocmirea unor circuite epidemiologice și tot ce este necesar în lupta contra virusului SARS-CoV-2?”, s-a întrebat deputatul.

Acesta i-a cerut ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, să ia măsuri concrete la Galați.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: epidemiolog DSP galati