x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bacul militar de la Galați s-a stricat după o zi de funcționare

Bacul militar de la Galați s-a stricat după o zi de funcționare

15 Iun 2022   •   10:51
Bacul militar de la Galați s-a stricat după o zi de funcționare
Sursa foto: antena3

Bacul militar dislocat temporar de MApN la Galați s-a stricat după o zi de funcționare.

Acesta este folosit, de săptămâna trecută, pentru traversarea Dunării pe la Galați. Însă s-a defectat și a fost reparat rapid iar de marți și-a reluat cursele, scrie antena3.ro. 

Este un bac fluvial de tip catamaran și poate transporta autovehicule cu masa totală de 300 de tone sau 500 de persoane. A fost instalat la punctul de trecere Galați – I.C. Brătianu, sâmbătă, potrivit MInisterului Apărării Naționale. O prima cursă a fost realizată sâmbătă, în jurul orei 17.00.

A fost analizată situația operativă din județele Galați și Tulcea și s-a stabilit că este nevoie de măsuri pentru decongestionarea și fluidizarea trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina.

"Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România și Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galați la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale asigură un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale "Danubius" la Galați, pentru păstrarea fluidității traficului rutier de mare tonaj și pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea",a transmis MApN pe Facebook.

Batalionul Nave Treceri Fluviale "Danubius" este o unitate care aparține Brigăzii 10 Geniu "Dunărea de Jos", care are scopul de a asigura mobilitatea forțelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.

×
Subiecte în articol: bac militar galaţi mapn