x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Băiat de 9 ani în stare gravă la spital, după ce a fost muşcat de un câine lăsat liber de stăpân

Băiat de 9 ani în stare gravă la spital, după ce a fost muşcat de un câine lăsat liber de stăpân

10 Mai 2018   •   17:56
Băiat de 9 ani în stare gravă la spital, după ce a fost muşcat de un câine lăsat liber de stăpân

Un băiat în vârstă de 9 ani din Arad a ajuns în stare gravă, la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arard, după ce a fost muşcat de câinele câinele unui vecin, care l-a lăsat liber pe stradă, informează Simina Roz, purtător de cuvânt al SCJU Arad. 

"Copilul a fost adus cu ambulanţa la spital, fiind preluat de cadrele medicale din cadrul UPU. El prezenta plăgi multiple cauzate de muşcăturile unui câine, una dintre acestea, aflată în zona coapsei, fiind mai gravă din cauza profunzimii, astfel că a fost supus unei intervenţii chirurgicale. În prezent, băiatul este internat pe secţia Secţia Chirurgie şi Ortopedie infantilă a spitalului. Este în stare stabilă şi primeşte tratament medicamentos, aflându-se în continuare sub supravegherea medicilor", a declarat joi purtătorul de cuvânt al SCJU Arad. 

În ceea ce îl priveşte pe proprietarul câinelui care l-a muşcat pe copil, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad au precizat că acesta este cercetat penal. 

"În cauză a fost întocmit un dosar penal pe numele proprietarului unui câine de rasa 'ciobănesc german', câinele atacând un copil în vârstă de 9 ani care se întorcea de la joacă, dintr-un parc din cartierul Aradul Nou al municipiului Arad. De menţionat că proprietarul câinelui era vecin cu familia copilului", a precizat agent şef adjunct Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Arad, se pare că băiatul s-a împiedicat pe stradă, moment în care câinele vecinilor, lăsat liber de proprietarul acestuia, l-a atacat muşcându-l de mai multe ori. 

"Cercetările în cauză continuă, în vederea stabilirii împrejurărilor în care câinele l-a atacat şi muşcat pe copil. Pentru că a lăsat nesupravegheat animalul, proprietarul acestuia a fost amendat contravenţional cu suma de 500 de lei. Totodată, bărbatul este şi cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunii de 'neluare de către proprietar a măsurilor de prevenire a atacului canin''', a mai adăugat reprezentantul IPJ Arad. AGERPRES

×
Subiecte în articol: baiat muscat de caine arad spital