x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bărbat arestat preventiv, după ce a încercat demontarea dispozitivului de monitorizare electronică

Bărbat arestat preventiv, după ce a încercat demontarea dispozitivului de monitorizare electronică

de Redacția Jurnalul    |    17 Ian 2023   •   15:07
Bărbat arestat preventiv, după ce a încercat demontarea dispozitivului de monitorizare electronică

Un bărbat din Târgu Mureş, împotriva căruia era emis un ordin de protecţie, a fost arestat preventiv după ce prin Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică, s-a primit o alertă de încercare de demontare a dispozitivului de monitorizare electronică.

"La data de 15 ianuarie 2023, prin Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică, s-a primit o alertă cu privire la faptul că un bărbat din Târgu Mureş încearcă să îşi demonteze dispozitivul de monitorizare electronică pe care îl avea montat. Poliţiştii s-au deplasat de urgenţă la faţa locului, constatând că cele sesizate se confirmă şi că acesta se manifesta agresiv. Cel în cauză a fost transportat la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. Faţă de bărbat, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, ulterior, fiind prezentat instanţei, cu propunere de arestare preventivă (...) Faţă de bărbatul în cauză, a fost dispusă apoi măsura arestării preventive pentru 30 de zile", a anunţat, marţi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat de presă.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş.

"Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie", a precizat IPJ Mureş.

Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) este funcţional în municipiul Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Mureş şi Vrancea, începând cu data de 1 octombrie 2022, pentru monitorizarea prin intermediul dispozitivelor de supraveghere electronică, în urma emiterii ordinului de protecţie provizoriu, ordinului de protecţie şi ordinului european de protecţie, control judiciar şi control judiciar pe cauţiune şi executarea măsurii arestului la domiciliu.

Dispozitivul este alcătuit dintr-o componentă de tip brăţară, care este ataşată la gleznă sau, prin excepţie, la braţul persoanei.

×