x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Bere de aproape 800.000 de euro, importată și vândută fără documente

Bere de aproape 800.000 de euro, importată și vândută fără documente

de Redacția Jurnalul    |    01 Iun 2024   •   14:40
Bere de aproape 800.000 de euro, importată și vândută fără documente

Un bărbat de 45 de ani din Republica Moldova este cercetat de polițiști pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,6 milioane de lei. Acesta ar fi importat 44 de transporturi de bere, pe care ulterior a vândut-o, fără documente legale.

Potrivit IPJ Ialomița, polițiștii au făcut vineri 11 percheziții în municipiile Fetești și Constanța, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Din cercetări a reieșit că, în perioada mai-iunie 2023, un bărbat de 45 de ani, din Republica Moldova, ar fi achiziționat din state membre ale Uniunii Europene 44 de transporturi cu bere în valoare de 704.584 de euro, ulterior comercializând marfă, fără documente legale, prin intermediul unei fieme din municipiul Constanța.

Prejudiciul adus bugetului de stat este de aproximativ 2.600.000 de lei.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate documente contabile, contracte de prestări servicii, contracte de închiriere, precum și acte de înființare a unor firme și ștampile aparținând unor operatori economici.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ascunderea bunului ori a sursei impozabile sau taxabile și omisiunea, în tot sau în parte, a evidențierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: bere evaziune fiscala