x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O bombă de aviație de 100 kg, găsită în timpul unor lucrări în Satu Mare, a fost asanată

O bombă de aviație de 100 kg, găsită în timpul unor lucrări în Satu Mare, a fost asanată

de Redacția Jurnalul    |    22 Mai 2024   •   19:03
O bombă de aviație de 100 kg, găsită în timpul unor lucrări în Satu Mare, a fost asanată

O bombă de aviație, cu o greutate de aproximativ 100 de kilograme, găsită în timpul unor lucrări de excavaare și nivelare a terenului, pe o stradă din Satu Mare, a fost, miercuri, asanată de echipajul pirotehnic.

Potrivit ISU Satu Mare, echipajul pirotehnic a intervenit, miercuri, în municipiu, pe strada Iuliu Coroianu pentru asanarea unei bombe de aviație, cu o greutate de aproximativ 100 kg, descoperită în urma unor lucrări de excavare și nivelare teren.

Pompierii pirotehnicieni au ridicat elementul de muniţie, l-au transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, urmând să fie distrus ulterior.

Pompierii atrag atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca adevărate tragedii. Neutralizarea şi distrugerea lor se execută numai de către specialiştii pirotehnicieni din cadrul ISU, care au pregătirea şi dotarea necesară pentru această misiune periculoasă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: bombă aviatie lucrări satu mare