x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timișoara

Dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timișoara

07 Apr 2020   •   15:39
Dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timișoara

Procurorii au deschis un dosar penal în cazul bebelușilor infectați cu noul coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timișoara.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Timișoara, a fost înregistrat un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor și se fac cercetări privind posibile nerespectări ale măsurilor de prevenire și combatere a bolilor infectocontagioase și implicit a reglementărilor în materie, ce ar fi putut facilita infectarea cu SARS CoV 2 a 10 nou-născuți și a altor 25 persoane – cadre medicale, lehuze și o gravidă, în cadrul Maternității Odobești din Timișoara.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut Direcției de Sănătate Publică Timișoara verificări urgente la Spitalul Municipal Timișoara, unde 10 bebeluși au fost diagnosticați cu noul COVID-19.

Managerul Spitalului de Urgență Timișoara, Olimpia Oprea, a declarat, pentru MEDIAFAX, că 4 mame au ieșit din spital cu test pozitiv. Olimpia Oprea a spus că a cerut din 1 aprilie la DSP Timiș să ajute spitalul și să fie testat tot personalul medical și pacienții, înainte de a-i lăsa să plece acasă.

„Atunci, DSP ne-a impus să reluăm activitatea, să facem internări și externări și n-am avut posibilitatea să opresc să plece mame acasă care a doua zi s-au confirmat că sunt pozitive. Patru mămici au plecat acasă, în familiile lor, cu test pozitiv”, a spus Olimpia Oprea.

Mediafax

×
Subiecte în articol: timisoara bebeluşi coronavirus maternitate