x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O parte din acoperișul unei clădiri a fost luat de vânt, iar o casă a fost lovită de fulger

O parte din acoperișul unei clădiri a fost luat de vânt, iar o casă a fost lovită de fulger

de Redacția Jurnalul    |    20 Iul 2024   •   19:00
O parte din acoperișul unei clădiri a fost luat de vânt, iar o casă a fost lovită de fulger

O parte din acoperișul unei clădiri din Hunedoara a fost luat de vânt, iar o casă din Reea a fost lovită de fulger și a izbucnit un incendiu, pe fondul Codului portocaliu de vijelii și ploi torebnțiale, anunță ISU Hunedoara.

„Pe fondul Codului Portocaliu de vijelii și ploi torențiale, pompierii militari din toate subunitățile ISU Hunedoara au fost solicitați să intervină până la ora 16.00, în mai multe situații de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase. Astfel, pe raza localităților Peștișu Mare, Căstău, Plopi, Romoșel, Orăștioara de Sus, Zlaști, General Berthelot, Hațeg, mai mulți arbori au fost doborâți de vânt și au căzut peste firele de electricitate/telefonie sau pe carosabil, blocând circulația rutieră. Echipajele operative au acționat pentru segmentarea și îndepărtarea materialului lemnos”, potrivit unui copmunicat de presă.

De asemenea, în localitățile Orăștie și Simeria au fost semnalate țigle și elemente de acoperiș căzute sau în pericol să cadă de pe bloc sau case.

„În municipiul Hunedoara, o parte din acoperișul unei clădiri a fost luat de vânt iar în aceste momente pompierii intervin cu mai multe motopompe în zona de aprovizionare a unui supermarket, situat în Micro 5, care a fost inundată. În localitatea Reea, o casă a fost lovită de fulger și a izbucnit un incendiu. Pompierii Punctului de Lucru Totești s-au deplasat de urgență la fața locului, însă proprietarii au reușit să stingă focul care se manifesta la acoperișul locuinței, în faza incipientă. În localitatea Pui, tot din cauza unui fulger, o claie de fân a luat foc, existând pericolul de extindere a incendiului la o altă claie aflată în imediata apropiere și la o casă. Intervenția rapidă a pompierilor de la Garda de Intervenție Baru a făcut ca incendiul să fie localizat și lichidat fără probleme și fără a fi afectate alte bunuri”, se menționează în conmunicat.

Pompierii hunedoreni precizează că nicio persoană nu a fost rănită.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: furtuna efecte vânt acoperiș