x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale GALERIE FOTO. O alunecare de teren amenință casele de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră

GALERIE FOTO. O alunecare de teren amenință casele de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră

de Georgiana Oprea    |    03 Mai 2019   •   11:00
GALERIE FOTO. O alunecare de teren amenință casele de pe malul Canalului Dunăre-Marea Neagră

Malul Canalului Dunăre-Marea Neagră s-a surpat pe o distanță de 150 de metri, în localitatea Cumpăna, județul Constanța. Bucata de teren care s-a prăbușit este lată de 10 metri și se află la doar câțiva metri de casele oamenilor.

Primele fisuri au apărut în urmă cu nouă luni, potrivit locuitorilor din zonă, care dau vina pe tăierile de copaci de pe malul care s-a surpat.

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, spune că evoluția fisurilor a fost urmărită. „Cu trei luni de zile în urmă am făcut primele adrese către ACN. Ne-am îndreptat, când am văzut că nu se întâmplă nimic, către minister, pentru că nu poți să stai nepăsător când tu ai rând de case pe latura asta”, a spus Mariana Gâju pentru Observator.

Directorul ACN, Daniel Georgescu, spune că se caută cele mai bune soluții pentru remedierea problemei. „În acest moment încercăm să găsim soluția ideală să stopăm această surpare. Din ce ne spun experții riscul de a ajunge la gospodării, dacă acționăm acum, nu este așa mare.”, a declarat directorul ACN pentru Observator.

Cu toate acestea, oamenii trăiesc cu teama că în orice moment alunecarea de teren le poate lua casele. Fisurile pot fi văzute în apropierea gospodăriilor.

Circulația rutieră în zonă a fost deviată, iar localnicii au fost sfătuiți să evite pe cât posibil zona. În prezent se intervine pentru consolidarea malului.

Foto Georgiana Oprea

 

 

 

×