x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Hala Obor din Capitală a fost din nou închisă. Când se va redeschide

Hala Obor din Capitală a fost din nou închisă. Când se va redeschide

22 Iul 2022   •   16:21
Hala Obor din Capitală a fost din nou închisă. Când se va redeschide

Hala Obor a fost închisă din nou de către inspectorii ANPC pentru o perioadă de până la un an din cauza unor nereguli importante.

"Hala Obor trebuie să iasă la pensie. Personal am participat la acţiunea de control din 2019, ocazie cu care administratorii acestui spaţiu ne-au promis că vor proceda la renovarea lui completă. Au mai urmat acţiuni similare şi singurul lucru substanţial obţinut au fost tot promisiunile. Înţelegem perfect că această hală reprezenta o sursă de produse pentru persoanele în etate, din zona respectivă, datorită preţurilor mici. Dar, în situaţia de faţă, ieftin se dovedeşte a fi un pericol pentru sănătatea consumatorilor. Lipsa flagrantă de curăţenie şi siguranţă trebuie oprită aici. Modul de desfăşurare a activităţilor comerciale este desprins din anii '70. Indiferent cât se vor supăra de tare unii consumatori pe acţiunea noastră am făcut-o şi pentru siguranţa acestora. Sunt convins că acest mesaj ferm va fi un imbold pentru renovarea halei şi întoarcerea ei pe piaţă într-un mod corespunzător", spune Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Bucureşti-Ilfov a organizat controale la Hala Obor și s-a constatat că se repetă unele nereguli.

Administratorul pieței, SC CI-CO SA, şi operatorii economici au fost amendați și au fost somați să ia măsuri de reparare și curățenie a spațiului și echipamentelor. 

Au fost controlați 28 de comercianți. Amenzile contravenționale se ridică la 171.000 de lei și s-a dispus oprirea  temporară a activității pentru 14 operatori economici până la remedierea deficienţelor.

Hala Obor a fost închisă pentru o perioadă între 6 și 12 luni pentru abateri repetate. 

Deficienţele constatate aici au fost: existenţa, în continuare, a unor pavimente cu denivelări sau spărturi, tranzitarea unor fire electrice în zone circulabile, existenţa, în continuare, a unor margini ale zonelor placate cu gresie în hala de peşte sparte, ciobite sau lipsă, prezenţa, la nivelul gurilor de scurgere a apei în reţeaua de canalizare, a unor protecţii metalice desprinse parţial şi care pot produce leziuni consumatorilor, existenţa, în hala de comercializare a peştelui, a unei porţiuni asimilate unui acoperiş, care prezintă, pe suprafaţă, porţiuni de rugină, obiecte abandonate sau resturi de ambalaje şi praf acumulat.

Alte abateri: neigienizarea corespunzătoarea a căilor de acces pentru clienţii din Hala Obor, neigienizarea ventilatoarelor amplasate la nivelul plafonului, în perimetrul de vânzare a produselor din carne şi lactate, prezenţa păsărilor în incinta halei, existând posibilitatea impurificării produselor alimentare expuse la vânzare, existenţa unor cabluri electrice neprotejate, la partea superioară a pereţilor exteriori ai spaţiilor închiriate, deşi au fost întreprinse lucrări de refacere a instalaţiilor, acestea fiind, însă, nefinalizate, existenţa, la momentul controlului, a unor ambalaje depozitate în afara spaţiilor special destinate depozitării deşeurilor şi prezenţa, în acest spaţiu a unui miros respingător provenit de la zona de depozitare, existenţa unor zone de tencuială desprinse, pe pereţii exteriori ai intrării în hala de peşte, existenţa, în subsolul Halei, a unor condiţii insalubre, cu exfolieri ale tavanelor şi pereţilor, mucegai, miros dezagreabil, depozitarea unor cantităţi importante de moloz şi ambalaje.
 

×