x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu într-o celulă a Penitenciarului Oradea! Doi deţinuţi şi doi angajaţi, intoxicaţi cu fum

Incendiu într-o celulă a Penitenciarului Oradea! Doi deţinuţi şi doi angajaţi, intoxicaţi cu fum

09 Oct 2018   •   15:28
Incendiu într-o celulă a Penitenciarului Oradea! Doi deţinuţi şi doi angajaţi, intoxicaţi cu fum

Un deţinut aflat în custodia Penitenciarului Oradea, cunoscut cu afecţiuni psihice, a provocat marţi un incendiu în celula în care se afla cazat alături de un alt deţinut, patru persoane intoxicându-se cum fum, a informat, printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adina Bîrda. 

Incendiul s-a manifestat într-o încăpere situată la parterul clădirii Penitenciarului Oradea. A fost declanşat la ora 12.30 şi a fost lichidat imediat de către personalul penitenciarului, dar a fost cerut, potrivit protocolului cu ISU Bihor, prin apel la numărul unic de urgenţă 112, şi sprijinul pompierilor. 

La faţa locului au fost angrenaţi 21 de pompieri militari, cu două autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, o autoscară şi două autospeciale de transport victime multiple, echipajul de terapie intensivă SMURD Oradea şi un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. 

Echipajele medicale au acordat îngrijirile necesare unui număr de patru persoane, din care doi deţinuţi şi doi angajaţi ai penitenciarului, care s-au intoxicat cu fum. 

Potrivit Adinei Bârda, din motive de siguranţă, cei doi deţinuţi custodiaţi în camera incendiată şi doi angajaţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru efectuarea de investigaţii suplimentare. 

La nivelul Penitenciarului Oradea fost demarată o anchetă internă pentru a se stabili cauzele care au condus la producerea evenimentului, se mai arată în comunicat. 

Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat în mod intenţionat. 

"Se pare că au dat foc unei saltele, probabil, cu ajutorul unei brichete, deţinuţii fiind fumători", a declarat AGERPRES, Adina Bîrda.

×
Subiecte în articol: incendiu penitenciar oradea