x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Incendiu violent la un restaurant din Huși

Incendiu violent la un restaurant din Huși

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   09:44
Incendiu violent la un restaurant din Huși

Un incendiu violent a izbucnit în noaptea de duminică spre luni la un restaurant Huși, județul Vaslui. La faţa locului au fost zeci de pompierilor, cu șapte autospeciale.

La sosirea pompierilor, incendiul era în fază de regresie, însă s-a produs fenomenul de backdraft: din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil, iar în momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea a repornit extrem de rapid și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins cu repeziciune din cauza temperaturii în creștere accentuată.

Astfel, incendiul s-a dezvoltat extrem de violent.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, la parter - acolo unde se afla restaurantul -, la mansardă, unde se găseau câteva birouri și era depozitate documente, precum și la o terasă acoperită.

După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime.

Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil, precum și 50 metri pătrați din acoperișul unei terase. S-au degradat circa 200 metri pătrați din acoperișul terasei, precum și bunurile de pe terasă.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incendiu husi