La sosirea pompierilor, incendiul era în fază de regresie, însă s-a produs fenomenul de backdraft: din cauza lipsei de oxigen, arderea a fost încetinită în fază gazoasă, vaporii de combustie nearși, particulele de fum și vaporii intermediari de combustie în fază gazoasă au rămas la o temperatură mai fierbinte decât temperatura de autoaprindere a amestecului de combustibil, iar în momentul realimentării cu oxigen din aer, arderea a repornit extrem de rapid și violent, deoarece gazele erau încălzite de combustie și s-au extins cu repeziciune din cauza temperaturii în creștere accentuată.
Astfel, incendiul s-a dezvoltat extrem de violent.
Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 800 de metri pătrați, la parter - acolo unde se afla restaurantul -, la mansardă, unde se găseau câteva birouri și era depozitate documente, precum și la o terasă acoperită.
După circa patru ore de luptă cu flăcările, incendiul a fost lichidat, nefiind înregistrate victime.
Au ars aproximativ 750 metri pătrați din imobil, precum și 50 metri pătrați din acoperișul unei terase. S-au degradat circa 200 metri pătrați din acoperișul terasei, precum și bunurile de pe terasă.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.
(sursa: Mediafax)