x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Infracțiuni pe Dunăre: Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord

Infracțiuni pe Dunăre: Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord

22 Oct 2022   •   11:10
Infracțiuni pe Dunăre: Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord

Nave fără echipaj complet sau cu personal băut la bord au găsit polițiștii români pe Dunăre, în cadrul unei operațiunii internaționale Clean Waters.

Potrivit unui comunicat al IGPR, operațiunea Clean Waters s-a derulat în perioada 26 septembrie – 9 octombrie și a avut loc concomitent în Germania, Austria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Slovacia, Serbia, Ucraina, Moldova și România, fiind prima acțiune de acest fel la care au participat toate cele 10 state riverane fluviului Dunărea.

Au fost făcute, în total, 2.403 acţiuni şi controale, fiind verificate 14.000 de persoane, majoritatea personal navigant, pasageri și conducători de ambarcațiuni.

În urma activităţilor, au fost constatate 130 de infracţiuni, fiind aplicate 340 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 25.000 de euro.

De asemenea, au fost confiscate două containere cu bunuri contrafăcute, 17 ambarcațiuni, 15 motoare de ambarcațiune, 54 de unelte de pescuit, 495 de kilograme de pește, 8 metri cubi de material lemnos, 20 de tone de motorină și 15.000 de țigarete, în valoare totală de aproximativ 40.000 de euro.

În România au fost constatate 19 infracțiuni la legea privind transportul naval și 10 infracțiuni la Legea Apelor.

Polițiștii Serviciului de Poliție Transporturi Maritime au descoperit, în cooperare cu autoritățile vamale, două containere, care ar fi conținut 14.556 de jucării, susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mai multor mărci. Mărfurile, având o valoare de piaţă estimată la 714.000 de lei, au fost reținute în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, s-au constatat 41 de infracțiuni privind pescuitul şi acvacultura, scrie Mediafax

În 26 septembrie, polițiștii de la Postul de Poliție Transporturi Navale Cernavodă au identificat, pe fluviul Dunărea, la kilometrul 300, o navă sub pavilion românesc, care nu ar fi avut echipajul minim de siguranţă la bord. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că nava în cauză, proprietatea unei societăți comerciale din județul Giurgiu, ar fi efectuat voiajul între porturile Constanţa Sud – Cernavodă, fără să aibă un timonier în compunerea echipajului minim de siguranţă.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în navigaţie a unei nave fără a avea echipaj minim de siguranţă.

În 27 septembrie, polițiștii Postul de Poliție Transporturi Navale Hârșova au făcut un control pe linia consumului de băuturi alcoolice la bordul unei nave sub pavilion românesc. Astfel, 4 membri ai echipajului au fost testați cu aparatul alcooltest, în urma testărilor, rezultând faptul că un bărbat, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, avea 0,36 mg/L alcool pur în aerul expirat. În cauză, a fost întocmit dosar penal.

 

×
Subiecte în articol: Clean Waters infracţiuni dunăre