x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Marcel Ciolacu este îngrijorat de finanțarea metroului din Cluj-Napoca

Marcel Ciolacu este îngrijorat de finanțarea metroului din Cluj-Napoca

de Redacția Jurnalul    |    21 Sep 2024   •   16:40
Marcel Ciolacu este îngrijorat de finanțarea metroului din Cluj-Napoca
Sursa foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a spus, sâmbătă, că are un motiv de îngrijorare în ceea ce privește finanțarea metroului din Cluj-Napoca, dar dă asigurări că vor fi găsite soluții pentru continuarea investiției.

„Am un motiv personal de îngrijorare în ceea ce privește finanțarea metroului de la Cluj-Napoca. Am vorbit și cu domnul primar. Știe și dânsul speța foarte bine, dar dumneavoastră știți foarte bine că finanțarea era parțială, erau doar 300 de milioane de euro, necesarul pentru această investiție fiind de 2,2 miliarde. Oricum trebuia căutată o sursă de finanțare pentru a finaliza întreg proiectul”, a spus premierul.

Marcel Ciolacu a declarat că trebuie așteptat răspunsul Comisiei Europene și a dat asigurări că vor fi găsite soluții pentru continuarea investiției.

„N-am stat anchilozați, adică cumva la ce mesaje am primit trebuia să anticipăm anumite lucruri mai ales că este o investiție în curs. Poate ar fi trebuit anticipate de către domnul primar, dar câteodată n-avem informația când ne dorim. Eu sunt ferm convins, și cu această modificare și din certificatele verzi, e transport verde metroul, vom găsi soluțiile cele mai bune să nu oprim această investiție”, a adăugat Marcel Ciolacu.

×