x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Moderna în loc de Pfizer: Anchetă penală, în cazul vaccinului administrat greșit în Gorj

Moderna în loc de Pfizer: Anchetă penală, în cazul vaccinului administrat greșit în Gorj

09 Feb 2021   •   21:10
Moderna în loc de Pfizer: Anchetă penală, în cazul vaccinului administrat greșit în Gorj

Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal în cazul vaccinului administrat greșit la un centru de vaccinare din Tg.Jiu. Un bărbat a fost vaccinat cu Moderna, deși prima doză făcută în urmă cu 21 de zile fusese produsă de Pfizer. Infracțiunea din dosar este neglijență în serviciu.

Polițiștii au anunțat că fac cercetări asupra cauzei și că în prezent nu este vizată o persoană.

„Polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în cursul zilei de astăzi, un barbat,de 69 ani din municipiul Târgu Jiu, s-a prezentat la Centrul de vaccinare ,,Stadion Municipal” din municipiul Târgu Jiu, în vederea administrării celei de-a doua doze(rapel) a vaccinului contra virusului Covid-19, iar cadrele medicale ar fi îndeplinit defectuos procedura de vaccinare, în sensul că, iar fi administrat barbatului o altă doză de vaccin, decât cea administrată în primă fază. În cauză a fost întocmit dosar penal, polițiștii continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracţiunii de neglijență în serviciu”, au anunțat reprezentanții IPJ Gorj.

Autoritățile susțin că bărbatul nu este în pericol.

„În aceste circumstanțe, având în vedere că ambele tipuri de vaccin au îndeplinit criteriile de siguranță în cadrul procesului de autorizare la nivelul EMA, nu se pune problema unui risc medical suplimentar pentru persoana în cauză. În ceea ce privește rata de eficacitate, menționăm că cele două vaccinuri sunt de tip ARN mesager și se bazează pe același tip de antigen, proteina Spike, sens în care se estimează că a doua doză contribuie la creșterea răspunsului imun generat după prima administrare”, au anunțat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Un bărbat din Gorj a fost injectat, din greșeală, cu un vaccin Moderna. Prima doză pe care o primise în urmă cu 21 de zile fusese cu vaccin Pfizer. Acum, bărbatul este ținut sub observație.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vaccin administrat gresit