x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Mortul viu din Vaslui, subiect de amuzament pentru presa din străinătate

Mortul viu din Vaslui, subiect de amuzament pentru presa din străinătate

19 Mar 2018   •   16:38
Mortul viu din Vaslui, subiect de amuzament pentru presa din străinătate

Agențiile străine de presă au devenit deosebit de interesate de istorial românului care nu reușește să convingă tribunalul că nu este mort.

Agenția de știri Belga spune că: ”În țara celui mai celebru mort-viu de pe planetă, Dracula, un român nu a reușit să fie suficient de convingător față de un judecător, ca să îl declare viu”.

Constantin Reliu a fost declarat mort de către familia să după ce la începutul anilor 90 a plecat la muncă în Turcia, dupa care ani de zile nu au mai știut nimic de soarta lui. În ianuarie 2017 acesta a revenit în țară iar autoritățile i-au comunicat că familia l-a declarat mort în 2016 după ce nu au mai primit de la el nicio veste.

"În acte sunt mort, deşi trăiesc. Nu am nicio sursă de venit, iar din cauză că în acte figurez ca fiind decedat, nu mă pot angaja, nu pot face nimic în ţară", a declarat bărbatul. 

Constantin Reliu a plecat în 1992 la muncă în Turcia, ultima dată vizitându-şi familia în anul 1999. Din cauza neînţelegerilor din familie, el susţine că a rupt legătura cu rudele şi s-a stabilit în Turcia. În anul 2013, fiindcă nu mai primise nicio veste de la bărbat, soţia a solicitat în instanţă declararea decesului acestuia, ceea ce s-a întâmplat în anul 2016. 

La începutul acestui an, Reliu a fost depistat de autorităţile din Turcia având documentele de şedere expirate, motiv pentru care a fost expulzat, iar la sosirea în ţară a aflat că este declarat decedat. 

Bărbatul spune că doreşte să se reîntoarcă în Turcia, unde pretinde că are o firmă, dar pentru a-şi redobândi identitatea, trebuie să se adreseze din nou instanţei. 

×
Subiecte în articol: Constantin Reliu mort viu vaslui