x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Un cunoscut interlop din Buzău, reținut de polițiști pentru spălare de bani

Un cunoscut interlop din Buzău, reținut de polițiști pentru spălare de bani

13 Oct 2016   •   16:34
Un cunoscut interlop din Buzău, reținut de polițiști pentru spălare de bani
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

Un cunoscut interlop din Buzău a fost reținut de polițiști pentru infracțiunea de spălare de bani.

Valentin Dîngălaş, zis Bididiu, este un ”client” vechi al polițiștilor, acesta nefiind pentru prima oară în vizorul autorităților. Bididu este cunoscut ca fiind un individ deosebit de violent,  în urmă cu 6 ani a alergat mai mulți adolescenți cu un cuțit, într-un supermarket din oraș.

Polițiștii din Buzău cercetează un bărbat care ar fi cumpărat bunuri imobiliare și autoturisme de lux cu bani proveniți din furturi comise în Spania și Elveția. Cel în cauză a fost reținut pentru săvârșirea infracțiunii de spălarea banilor.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău cercetează un bărbat, de 40 de ani, din municipiul Buzău, pentru săvârșirea infracțiunii de spălare de bani.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2012 – 2015, cel în cauză ar fi sustras bunuri din locuințe și societăți comerciale de pe teritoriul Spaniei și Elveției, cauzând un prejudiciu de peste 200.000 de euro. Pentru a ascunde proveniența ilicită a banilor astfel obținuți, bărbatul ar fi achiziționat bunuri imobile și autoturisme de lux pe numele unor persoane apropiate.

 La data de 12 octombrie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraților, cu propunerea de arestare preventivă, se arată în comunicatul poliției.

×