x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Nicușor Dan cere primăriilor de sector să construiască bazine olimpice

Nicușor Dan cere primăriilor de sector să construiască bazine olimpice

23 Iun 2022   •   15:02
Nicușor Dan cere primăriilor de sector să construiască bazine olimpice

Investițiile în bazinele olimpice trebuie realizate de primăriile de sector, iar Primăria Capitalei trebuie să facă doar lucrări mari de infrastructură, spune edilul general Nicușor Dan.

"Este o chestiune de investiţii publice. E aceeaşi problemă de partajare de competenţe între primăria generală şi primăriile de sector. Primăria Generală, în opinia mea, subfinanţată ani de zile, trebuie să se concentreze pe marile lucrări de infrastructură, pe infrastructura de transport, de termie. Cred că tipul acesta de investiţii ar trebui să fie făcute de primăriile de sector", a spus acesta.

Primarul general al Bucureștiului vrea să echilibreze raportul dintre banii primăriilor de sector și cei ai Primăriei Generale. 

"În esenţă, Bucureştiul are 10 miliarde, din care 4 miliarde Primăria Generală, 6 miliarde primăriile de sector. Numai că subvenţia de transport este la Primăria Generală, subvenţia pentru termie este la Primăria Generală, spitalele sunt la Primăria Generală, teatrele sunt la Primăria Generală, iluminatul public este la Primăria Generală. Tot ce înseamnă semaforizare... Şi mai puţini bani. Când scoţi cheltuielile obligatorii, vezi că raportul dintre bugetul de investiţii al Primăriei Municipiului Bucureşti şi bugetul de investiţii al sectoarelor e undeva la unu la opt", a explicat anterior Nicuşor Dan, la Digi24.

×
Subiecte în articol: nicusor dan bazine olimpice