x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Noul spital din Fălticeni ar putea primi pacienții infectați cu coronavirus

Noul spital din Fălticeni ar putea primi pacienții infectați cu coronavirus

14 Apr 2020   •   11:55
Noul spital din Fălticeni ar putea primi pacienții infectați cu coronavirus

Autorităţile locale vor să interneze pacienții infectați cu coronavirus în noul spital din Fălticeni, în condiţiile în care se estimează o creştere a numărului de cazuri în următoarea perioadă, iar capacitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava, de 1.200 de paturi, ar fi depăşită.

Prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan s-a deplasat la spitalul din Fălticeni, împreună cu coordonatorul SJU Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea, pentru a analiza, cu directorul unităţii sanitare fălticenene, Vlad Morariu, şi epidemiologul Sergiu Sîngeorzan necesarul privind dotările şi echipamentele pentru funcţionarea la parametri normali.

Vor fi alocați bani pentru echiparea spitalului cu 250 de paturi şi dotările funcţionale aferente.

Primarul din Fălticeni, Cătălin Coman, a declarat, săptămâmna trecută, că a primit 4,35 milioane de lei de la Ministerul Sănătății, reprezentând 17% din necesarul pentru a finaliza investiţia, partea de dotări cu aparatură medicală şi mobilierul adecvat, iar municipalitatea va aloca 10% din această sumă pentru a urgenta deschiderea unităţii medicale.

"E foarte puţin faţă de necesar, dar este un plus. Nu înţeleg de ce ne dau banii ăştia cu ţârâita, ori ne dau 4,3 milioane ori toată suma, lucrurile rămân la fel în ceea ce înseamnă termenul de deschidere. Nu putem deschide spitalul cu 4,3 milioane de lei. Pe lângă asta, ne-au cerut şi o cofinanţare de 10%. Ne-am asumat rolul în tot ceea ce înseamnă deschiderea acestui spital. Suntem o instituţie responsabilă, sunt un primar responsabil, avem un Consiliu Local responsabil şi am găsit resursa financiară să acoperim şi acest moft al Ministerului Sănătăţii, adică la cei 4,35 milioane de lei transmişi de la Bucureşti am pus şi noi de la Consiliul Local 435.000 de lei", a spus Coman.

×
Subiecte în articol: spital falticeni coronavirus