x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O ambarcațiune cu 30 de migranți a fost depistată în zona stațiunii Costinești

O ambarcațiune cu 30 de migranți a fost depistată în zona stațiunii Costinești

02 Iun 2022   •   11:46
O ambarcațiune cu 30 de migranți a fost depistată în zona stațiunii Costinești
Sursa foto: observator.tv

Un vas pescăresc la bordul căruia se aflau 30 de migranți a fost depistat la 6 mile marine de stațiunea Costinești, transmite Garda de Coastă. Aceasta vine din Turcia.

"În această dimineaţă, în jurul orei 7,30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagră - SCOMAR au detectat, în apele teritoriale româneşti, o ambarcaţiune suspectă, care naviga spre ţărmul României. Imediat, o ambarcaţiune din dotarea Gărzii de Coastă - Grupul de Nave Constanţa, aflată în misiune de supraveghere pe Marea Neagră, a intervenit cu operativitate. Astfel, la o distanţă de 6 Mm de localitatea Costineşti, poliţiştii de frontieră au interceptat şi identificat o ambarcaţiune pescărească, în care se află aproximativ 30 de persoane", arată Garda de Coastă.

Ambarcațiunea era veche, supraaglomerată, fără echipamente de salvare, astfel că "a fost identificat riscul punerii în pericol a vieţii persoanelor aflate la bord, sens în care, după interceptarea ambarcaţiunii, misiunea Poliţiei de Frontieră a devenit de salvare a vieţii omeneşti pe mare".

Aceasta va fi ghidată spre Portul Constanța iar cercetările continuă. 
"Totodată, pentru gestionarea evenimentului, se acţionează în sistem integrat, sub coordonarea Gărzii de Coastă, cu celelalte structuri de ordine publică şi siguranţă naţională din judeţul Constanţa. Cercetările vor fi derulate de poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa", a precizat Garda de Coastă. 

×
Subiecte în articol: migranti marea neagră costinesti