x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost luată de viitură în satul Basarabasa

O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost luată de viitură în satul Basarabasa

01 Aug 2018   •   10:54
O femeie şi-a pierdut viaţa după ce a fost luată de viitură în satul Basarabasa

O femeie cu probleme locomotorii de 71 de ani din satul Basarabasa şi-a pierdut viaţa după ce a fost surprinsă şi luată de viitură în curtea sa, şase persoane au fost evacuate temporar la rude şi o femeie imobilizată, fără aparţinători, a fost cazată la un azil de bătrâni, în urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase din 25 de judeţe, anunţă IGSU. 

Pompierii militari au intervenit în 66 de localităţi din 25 judeţe şi în municipiul Bucureşti pentru înlăturarea efectelor de vreme rea, în cursul zilei de marţi şi pe timpul nopţii, acţionând pentru evacuarea apei din 332 curţi/grădini, 33 de locuinţe, 38 de beciuri şi 9 anexe gospodăreşti. 

De asemenea, 50 copaci au fost doborâţi, iar două acoperişuri au fost avariate din cauza vântului puternic. 

Potrivit IGSU, cele şase persoane evacuate sunt din judeţul Neamţ (Lunca-4 şi Nemţişor-2), iar femeia imobilizată care nu are aparţinători este în localitatea Strehaia din Mehedinţi. 

În judeţul Hunedoara, în urma unei ploi torenţiale de scurtă durată au fost inundate trei localităţi din comuna Vaţa de Jos. Apa a intrat în mai multe gospodării şi anexe din localităţile Prăvăleni, Ciungani şi Basarabasa şi a afectat un drum comunal. 

Pe durata serii trecute şi a nopţii, pompierii militari hunedoreni au derulat operaţiuni de evacuare a apei şi de înlăturare a aluviunilor aduse de viitură din peste 100 de gospodării ale cetăţenilor. Pompierii militari rămân mobilizaţi pentru monitorizarea permanentă a cursurile de apă şi pentru asigurarea intervenţiei imediate în sprijinul comunităţilor afectate, arată IGSU. 

IGSU precizează că au fost emise 92 atenţionări şi avertizări Cod Galben şi Cod Portocaliu de fenomene meteorologice periculoase imediate ce au vizat descărcări electrice, averse de ploaie, intensificări ale vântului şi grindină. 

În urma manifestării fenomenelor meteorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în judeţele Argeş, Arad, Bacău, Bihor, Braşov, Buzău, Călăraşi, Caraş Severin, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea, Vrancea, Vaslui şi în municipiul Bucureşti. AGERPRES

×
Subiecte în articol: femeie moarta satul Basarabasa