x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Oradea, devastată de furtună: Acoperișul Bibliotecii Universității a fost distrus, copacii au fost smulși din rădăcini, iar 16 mașini parcate în Aeroport au fost făcute praf

Oradea, devastată de furtună: Acoperișul Bibliotecii Universității a fost distrus, copacii au fost smulși din rădăcini, iar 16 mașini parcate în Aeroport au fost făcute praf

de Redacția Jurnalul    |    25 Iul 2023   •   22:18
Oradea, devastată de furtună: Acoperișul Bibliotecii Universității a fost distrus, copacii au fost smulși din rădăcini, iar 16 mașini parcate în Aeroport au fost făcute praf
Sursa foto: Facebook

Furtuna care a lovit astăzi Oradea a făcut ravagii.

Acoperișul Bibliotecii Universității din Oradea a fost smuls de vântul care a suflat la rafală cu 110 kilometrii pe oră, 16 mașini din parcarea Aeroportului au fost grav avariate, iar peste 34.000 de consumatori din județul Bihor au rămas fără electricitate.

Angajații Aeroportului Oradea au declarat marți seară BIHOREANULUI că, în timpul furtunii, de pe acel imobil s-au desprins foi de tablă care au început să zboare în toate părțile, pe marginea șoselei Oradea-Arad.

Unele au distrus mai mulți stâlpi de iluminat de pe partea cu clădirea, iar altele au ajuns, peste cele 4 benzi ale șoselei, în incinta parcării improvizate dintre cele două terminale.

Potrivit angajaților aeroportului, bucățile de tablă au avariat 16 mașini parcate în fața terminalului I. Unele autoturisme sunt avariate mai ușor, altele mai semnificativ: au parbrize sau geamuri sparte, oglinzi distruse laterale, capota motorului, aripi, portiere afectate.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a transmis marți seara, în jurul orei 21.30, că peste 34.000 de consumatori din județul Bihor au rămas fără electricitate după vijeliile care s-au abătut asupra mai multor zone din județ, rupând copaci, acoperișuri și cabluri de electricitate. 

Potrivit lt. col. Camelia Roșca, purtătorul de cuvânt al CJSU Bihor, „31 de echipe ale furnizorului de energie electrică sunt în teren pentru remedierea deficiențelor”. 

Pe portalul societății de Distribuție Energie Electrică România sunt enumerate „întreruperile accidentale” din zona Transilvania de Nord. Astfel, conform site-ului menționat, în Bihor au rămas în benză consumatori de pe o serie de străzi din următoarele orașe și comune: Oradea (străzile Clujului, Ogorului, Americii și Iancu de Hunedoara), Ineu, Marghita, Săcueni, Abrămuț, Oșorhei, Boianu Mare, Viișoara, Șinteu, Aușeu, Vadu Crișului, Măgești, Căbești, Șuncuiuș, Lugașu de Jos, Aleșd, Borod, Bratca, Tileagd, Vârciorog, Remeți, Țețchea și Bulz.

În cele mai multe cazuri, se estimează că furnizarea energiei electrice va fi reluată abia miercuri dimineața. 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Oradea

 

×
Subiecte în articol: oradea furtuna iarna face ravagii