x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pentru stingerea incendiului din Domogled, pompierii acționează pentru a treia zi consecutiv

Pentru stingerea incendiului din Domogled, pompierii acționează pentru a treia zi consecutiv

30 Apr 2018   •   11:49
Pentru stingerea incendiului din Domogled, pompierii acționează pentru a treia zi consecutiv

Pompierii militari au reînceput, luni dimineaţă, pentru a treia zi consecutiv, misiunea de stingere a incediului izbucnit în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. 

"Echipajele de la sol au pornit, după ora 7,00, spre locul intervenţiei. De asemenea, unul dintre cele două elicoptere a efectuat misiunea de recunoaştere. Pe timpul zborului s-a observat că, în continuare, sunt zone unde incendiul se manifestă cu flacără, dar din fericire, suprafaţa afectată este mai mică decât în ziua precedentă', declară purtătorul de cuvânt al ISU 'Semenic', Magdalena Tocmelea. 

Turbulenţele în aer sunt foarte puternice, fapt pentru care elicopterele nu pot efectua misiuni de aruncare cu apă. O nouă misiune de recunoaştere, însă, va fi efectuată în jurul orei 14,00. 

Pentru stingerea incendiului intervin pompieri militari din Caraş-Severin, Gorj, Timiş şi Mehedinţi, precum şi angajaţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin şi rangeri ai Parcului Naţional Domogled - Valea Cernei. 

Vinerea trecută, un turist a anunţat un incendiu în zona oraşului Băile Herculane, în Parcul Naţional Domogled - Valea Cernei. Incendiul se manifesta la o plantaţie de pin negru de Banat şi subarboret şi exista pericolul extinderii la o pădure de fag. 

Zona în care s-a produs incendiul este la o altitudine de 1.100 m, la 25 km distanţă faţă de oraşul Băile Herculane, din care 15 km drum neamenajat, şi este caracterizată de un relief foarte dificil. Este o zonă stâncoasă, pe o pantă abruptă, cu o înclinaţie de 40 de grade. AGERPRES

×