x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Persoanele cu dizabilități vor putea schia pe mai multe pârtii din țară

Persoanele cu dizabilități vor putea schia pe mai multe pârtii din țară

07 Dec 2020   •   12:42
Persoanele cu dizabilități vor putea schia pe mai multe pârtii din țară

Mai multe pârtii din țară au fost dotate, în acest weekend, cu scaune speciale pentru persoanele cu dizabilități, în cadrul unui pogram al unei asociații din Satu Mare care și-a propus să dea șansa acestor persone să se bucure de mișcare în sezonul rece.

Patru scaune speciale, adaptate pentru schi, au fost donate de asociația Caiac Smile pârtiilor Icoana din Cavnic, Feleacu din Cluj, Cheile Grădiștei și Poiana Brașov. Un al cincilea scaun va ajunge la Vatra Dornei.

„Acestea au fost predate în weekend, se mai fac adaptări, dar probabil că de la sfârșitul săptămânii vor deveni funcționale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ionuț Stancovici, președintele asociației.

Acesta spune că scaunele vor putea fi folosite gratuit de persoanele cu dizabilități, care vor putea învăța să schieze singure cu ajutorul monitorilor asociației.

„Noi am început în 2011 și am dus persoane cu dizabilități la caiac, întâi la nivel de piscină, apoi pe lac și în cele din urmă pe râuri. Ne-am gândit apoi să facem ceva cu ei ca să nu-i pierdem iarna. Așa ne-a venit ideea scaunelor speciale pentru schi”, a mai spus Ionuț Stancovici.

Membrii asociației au fost cei care au adaptat scaunele cu rotile pentru schi, astfel încât persoanele cu dizabilități să poată schia singure.

„Am făcut teste, am văzut că le place, am zis să le ducem în țară, să aibă cât mai mulți posibilitatea să le folosească”, a precizat Stancovici.

 

×
Subiecte în articol: schiuri partii persoane cu dizabilitati