x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Pirotehniștii gorjeni, în ALERTĂ. Un proiectil activ a fost descoperit în Crasna

Pirotehniștii gorjeni, în ALERTĂ. Un proiectil activ a fost descoperit în Crasna

18 Iul 2018   •   11:04
Pirotehniștii gorjeni, în ALERTĂ. Un proiectil activ a fost descoperit în Crasna
Sursa foto: Bogdan Iurascu/Intact Images

Un proiectil cu focosul activ, ce provine din Primul Război Mondial, a fost descoperit de un bărbat în timp ce efectua lucrări de construcţie în apropierea locuinţei sale din localitatea Crasna, a informat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, Florin Chisim. 

Potrivit sursei citate, proiectilul a fost ridicat şi urmează să fie depozitat în vederea distrugerii într-un poligon special amenajat. 

"Aseară (marţi seara - n.r.), un cetăţean de pe raza localităţii Crasna a anunţat organele de poliţie despre faptul că, în timpul unor lucrări de construcţie pe care le efectua în apropierea locuinţei proprietate personală, a găsit un element de muniţie neexplodat. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a anunţat imediat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, iar o echipă pirotehnică s-a deplasat la faţa locului. Pompierii militari au efectuat cercetarea şi identificarea obiectului şi au constatat că este vorba despre un proiectil care se afla în pământ la o adâncime de aproximativ 20-25 cm. Din cauza întunericului, operaţiunea de extragere a proiectilului s-a amânat până în această dimineaţă, pe timpul nopţii zona fiind asigurată de către poliţişti", a precizat Florin Chisim. 

Miercuri dimineaţa, specialiştii pirotehnici din cadrul ISU Gorj s-au deplasat la faţa locului şi au extras muniţia, constatând că este vorba despre un proiectil neexplodat de calibru 100 mm care provine din Primul Război Mondial. 

Intervenţia pompierilor a fost una foarte dificilă din cauza faptului că proiectilul avea focosul activ, a mai spus Chisim. 

Zona în care a fost găsit proiectilul a fost cercetată amănunţit de către pirotehniştii ISU Gorj, pentru a se asigura că nu există şi alte elemente de muniţie neexplodate. AGERPRES

×