x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Primarul unei comune în carantină le-a dat localnicilor adeverințe să plece la muncă în străinătate

Primarul unei comune în carantină le-a dat localnicilor adeverințe să plece la muncă în străinătate

10 Apr 2020   •   16:24
Primarul unei comune în carantină le-a dat localnicilor adeverințe să plece la muncă în străinătate

Primarul unei comune sucevene aflate în carantină a eliberat adeverințe pentru cei care voiau să plece la muncă în străinăte. Pe acte scrie că posesorul nu apare în baza de date a DSP Suceava ca fiind izolat acasă sau în carantină.

Contactat de corespondetul MEDIAFAX, primarul comunei Pătrăuţi, Adrian Isepciuc, a spus că a eliberat aproximativ 30 de adeverințe.

El a spus că documentele i-au fost cerute de localnici pentru a fi prezentate angajatorilor din Germania și Olanda.

Primarul a mai spus că adeverințele nu aveau rolul de a-i ajuta pe posesorii lor să iasă din carantină sau să călătorească pe distanțe mari.

„Adeverințele erau pentru angajator, ei mi-au spus că le-au fost solicitate de angajatori. Angajatorii doresc să știe dacă persoanele au fost sau nu în carantină. Eu nu le-am spus că pot pleca în Germania cu adeverința asta, că pot ieși din carantina, nu am zis nimic despre COVID 19. Nici nu mi-au spus unde pleacă. Eu am eliberat vreo 30 de adeverințe, dar nu le-am spus că pot trece prin filtrele Poliției cu aceste documente”, a declarat Adrian Isepciuc.

Comuna Pătrăuţi este formată în proporție de 45% dintr-o populație de etnie romă. În fiecare an, romii pleacă la muncă în străinăte fiind preferate locurile de muncă sezoniere.

Conform legii, cetățenii din localitățile aflate în carantină nu au dreptul să plece la muncă în alte zone. De asemenea, primarii nu au dreptul să acorde documente de călătorie sau de liberă trecere pentru cetățenii aflați în carantină.

Mediafax

×
Subiecte în articol: primar adeverinte