x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Proiect al Primăriei Capitalei pentru îngrijirea copiilor cu părinți cadre medicale ori infectați cu coronavirus

Proiect al Primăriei Capitalei pentru îngrijirea copiilor cu părinți cadre medicale ori infectați cu coronavirus

11 Apr 2020   •   14:00
Proiect al Primăriei Capitalei pentru îngrijirea copiilor cu părinți cadre medicale ori infectați cu coronavirus

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a propus Consiliului General un proiect pentru copiii care rămân singuri acasă, fie pentru că părinții au fost diagnosticați cu noul COVID-19, fie că părinții lor sunt în prima linie de luptă cu virusul.

„Am propus si Consiliul General a votat un proiect dedicat copiilor care ar putea ramâne singuri acasă, fie pentru că părinţii lor sunt confirmați pozitiv la COVID-19 şi sunt internaţi, fie pentru că părinţii lor sunt în prima linie de luptă împotrivă bolii - de exemplu medicii care tratează bolnavii, angajaţii din domeniul asistenţei sociale care lucrează în căminele de bătrâni”, spune primarul Gabriela Firea.

Primarul Capitalei afirmă că a considerat oportun să identifice spații potrivite, prietenoase, în care să li se asigure atât educaţia, perioadele de relaxare, precum şi asistenţă socială şi medicală, şi, fireşte, hrana zilnică pentru copii.

„Astfel, serviciile de asistență medicală pentru copiii pentru care s-a dispus plasamentul într-un serviciu rezidențial vor fi asigurate de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale, iar hrana lor va fi asigurată prin DGASMB pe toată durata găzduirii în astfel de centre. Pentru implementarea acestui proiect, DGASMB va beneficia de asistenţa unor medici nutriţionişti care vor contribui la stabilirea unui meniu adecvat, ţinând cont de nevoia asigurării unei alimentaţii sănătoase”, spune Firea.

Firea afirmă că primirea şi găzduirea copiilor se va face pe baza unei solicitări adresate DGASMB.

Primarul precizează că proiectul face parte din măsurile de limitare a efectelor care pot afecta starea de sănătate a grupurilor vulnerabile.

Mediafax

×
Subiecte în articol: gabriela firea copii parinti coronavirus