x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Locale Schimbări importante în Centrul Vechi din Capitală

Schimbări importante în Centrul Vechi din Capitală

de Redacția Jurnalul    |    13 Iun 2023   •   20:15
Schimbări importante în Centrul Vechi din Capitală
Sursa foto: facebook

Centrul Vechi din București va arăta altfel, după o decizie luată de edilul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Acesta a cerut proprietarilor de restaurante să respecte legea și să facă loc pentru trecerea mașinilor de pompieri și a ambulanțelor. 

Întrucât străzile sunt înguste, terasele sunt extinse, astfel că nici pietonii nu mai au loc să treacă.

Până la începutul lunii iulie, construcțiile din metal sau lemn vor trebui dezafectate iar numărul de mese și scaune va fi mult diminuat. Deși decizia este benefică iar pietonii se vor bucura mai mult de plimbare, patronii nu sunt la fel de fericiți deoarece își vor pierde din clienți.  Cu toate acestea, vor trebui să se conformeze. 

După noile reglementări, construcţiile din metal sau din lemn vor trebui dezafectate. Chiar dacă vor mai pierde din numărul clienţilor, patronii spun că se vor conforma.

Se va schimba și programul de funcționare. Primăria Capitalei caută soluţii pentru a stabili un program de curăţenie care să nu se suprapună cu cel de aprovizionare.

"Am avut astăzi o discuție foarte bună cu agenții economici din Centrul Vechi în care am abordat o serie de probleme care țin de siguranță și de estetica acestei zone protejate.

Le-am dat termen ca până la data de 1 iulie să desființeze construcțiile ilegale de pe domeniul public precum terasele închise, podine din lemn și orice alte elemente care nu respectă regulamentele de urbanism și care limitează accesul autospecialelor ISU.

Terasele trebuie să respecte limita de spațiu impusă de lege, astfel încât să păstreze un culoar de minim 4 metri pentru a permite trecerea mașinilor de intervenție.

Toți operatorii economici prezenți au afirmat intenția de a intra în legalitate inclusiv în privința copertinelor și firmelor luminoase de pe clădiri. În acest sens, vor începe demersurile prin solicitarea autorizațiilor de construcție pentru toate aceste elemente.

Totodată, am decis că vom lucra împreună la stabilirea unui program pentru scoaterea și ridicarea gunoiului și pentru spălarea străzilor din Centrul Vechi. Acest program nu va fi suprapus cu orarul de aprovizionare", a transmis Nicușor Dan pe Facebook.

×
Subiecte în articol: capitala centru vechi nicusor dan terase